Електромобилите Tesla успяха да предизвикат истинска революция по целия свят.

...
Електромобилите Tesla успяха да предизвикат истинска революция по целия свят.
Коментари Харесай

Tesla Bot не бил обикновен робот, твърдят от Tesla

Електромобилите Tesla съумяха да провокират същинска гражданска война по целия свят. Но от компанията на Илон Мъск понякога виждаме и някой и различен екстравагантен артикул - тъкмо като него.

Преди няколко месеца Tesla сподели робота Tesla Bot - роботът, който е висок 70 см, тежи 65 кг, наподобява като излязъл от научна фантастика и е предопределен за осъществяване на " скучни, повтаряеми и рискови задания ". Или най-малко по този начин го показа Мъск през август. А в този момент очевидно това му звучи прекомерно скучно и към този момент е подготвен с нови проекти за него.

По време на присъединяване си в подкаста на Лекс Фридман милиардерът разкри, че планира да създадат хуманоида " страхотна приятелка ", тъкмо като R2D2 или C-3PO от " Междузвездни войни ", които обаче имат " доста дефекти и глупави неща ". Така с изключение на да оказва помощ на хората в работните им отговорности, той може да им бъде и приятна компания.

Основната концепция на Мъск е всеки Tesla Bot да има темперамент, който се построява последователно, а не да бъде като всички други роботи, които са " идентични ". Тази " характерност " на хуманоида да вземем за пример може да се трансформира по този начин, че той да наподобява все повече на своя собственик и двамата да си станат супер тандем, предава Daily Mail.

Все отново Мъск прецизира, че първоначалният фокус на Tesla ще е да направи робота " потребен ". Трудно му е обаче да се ангажира с съответна времева рамка за създаването му. Надява се да имат " порядъчен " първообраз до края на 2022 година

Tesla Bot ще включва в себе си не една и две комплицирани технологии - като компютъра Autopilot, употребен в електрическите автомобили на компанията. Чрез него ще разпознава нещата от действителния свят. Камерите ще бъдат инсталирани в предната част на главата му. Но той ще има и датчици и задвижващи механизми, създадени особено за него.

С всички тези технологии Мъск счита, че възможностите на хуманоида са " съвсем неограничени ". Той разяснява, че Tesla Bot може да бъде " надвит " от хората и не съставлява опасност за тях, каквито са терзанията на някои.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР