Електромобилите BYD може да станат най-продаваните изцяло електрически превозни средства

...
Електромобилите BYD може да станат най-продаваните изцяло електрически превозни средства
Коментари Харесай

Проучване: BYD може да стане най-продаваният електромобил в света и да измести Tesla още през 2023-я

Електромобилите BYD може да станат най-продаваните напълно електрически транспортни средства в света през четвъртото тримесечие на тази година. Ако това се случи, превъзходството на Tesla може да завърши.

Това демонстрира отчет на компанията за световни пазарни изследвания Counterpoint Research. Според компанията делът на BYD, като се изключи взаимното му дружество с Mercedes-Benz, на пазара на електрически автомобили се е изравнил с този на Tesla през третото тримесечие, като всяка от фирмите държи 17%.

Очаква се BYD да надмине Tesla през четвъртото тримесечие и да се трансформира в най-продаваната марка за електрически автомобили в света, се споделя в отчета.

През третото тримесечие Tesla достави над 435 000 електрически автомобили, а BYD 431 600 броя електрически автомобили. Докато Tesla регистрира 6,7% спад на тримесечие в доставките, доставките на BYD означиха мощно нарастване от 22,5%, се споделя в отчета.
 Ако харесвате Tesla напряко ще се влюбите в BYD
Ако харесвате Tesla напряко ще се влюбите в BYD

" Tesla и BYD... към този момент са сравними по мярка във връзка с размери, доходи и облага

По думите на Соумен Мандал, анализатор в Counterpoint Research, Китай към момента управлява 58% от световния пазар на електрически автомобили, следван от Съединените щати с 12%. Германия се обрисува като третият по величина пазар на електрически автомобили, като може да се похвали с ритъм на напредък над 60%.

След като BYD означи скок на продажбите, компанията сподели и положителни финансови резултати. Според финансовия доклад облагата за третото тримесечие е 10,4 милиарда юана (1,46 милиарда долара), отбелязвайки растеж от 82,2% на годишна база. Миналата година облагата на компанията скочи с над 400% на годишна база до 16,62 милиарда юана.
 Китайската BYD ще създава електрически автомобили за европейския пазар от Унгария
Китайски авто колос реши в коя европейска страна ще създава идващите си електрически автомобили

В отговор на възходящото търсене в Европа на по-бюджетни електрически коли

Morgan Stanley в собствен отчет съобщи, че представянето на BYD надминава пазарните упования. Анализаторите на американската капиталова банка считат, че с увеличени продажби на коли от висок клас и продължителна световна агресия, BYD може да поддържа доходност през идната година.

Двигател за този растеж са мощните продажби в чужбина са основен мотор за този растеж на представянето. Главният изпълнителен шеф на BYD Уанг Чуанф съобщи още юни, че компанията е подготвена да отговори на възходящото търсене в чужбина.

През септември BYD счупи върхове с продажби в чужбина, достигнали 28 000 броя коли. BYD разяснява, че NEV електрическите автомобили му към този момент се оферират в 53 страни и райони.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР