Електромагнитните оръдия са разглеждани, като изключително перспективни от най-силните армии

...
Електромагнитните оръдия са разглеждани, като изключително перспективни от най-силните армии
Коментари Харесай

Турция разкри мощно супероръжие от бъдещето. Само САЩ и Китай го имат. Русия само може да мечтае

Електромагнитните оръдия са обсъждани, като извънредно перспективни от най-силните армии в света. Те не употребяват барут или други взривни субстанции, а мощни магнити, с цел да ускорят своите снаряди до хиперзвукови скорости. Известни още и като релсотрони, тези оръдия имат голям обхват, доста по-точни са, нямат обратен тласък, а кинетичната мощ на снаряда е задоволителна с цел да нанесе съществени провали без нужда от бойна глава с взривно вещество, написа dir.bg .

До в този момент единствените страни, развили тази технология са Съединени американски щати и Китай. Неочаквано към тях се причисли и Турция, изпреварвайки Русия, която още не е овладяла релсотронната технология.

Турското оръдие ŞAHİ-209 BLOK-II работи без гилзи и взривни субстанции, разчитайки на мощни електромагнити. Максималният обхват е 50 километра, а релсотронът изстрелва 35-милиметрови снаряди.

Оръжието е дело на компанията Yeteknoloji AŞ и е много мобилно, като може да се транспортира даже от камиони. За действието му е належащо само електричество. По думите на турската войска, електромагнитното оръдие може да се употребява както против наземни, по този начин и против въздушни цели - поради високата скорост на неговите проектили.

Според специалистите, турското електромагнитно оръжие може да се употребява по два метода. Първият е отбранителен, като то ще дава отговор за защитата на избрана зона или база, можейки да смъква както наземни и въздушни цели.

Вторият е нападателен. За задачата оръдието ще би трябвало да се транспортира наоколо до конфликтните зони, само че без да попада в тях, като прави пукотевица от надалеч. Анализаторите считат, че електромагнитното оръдие може да се употребява офанзивно най-вече против укрепен зложелател в градски зони.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР