Електрохолд излезе с официална позиция след като жители на няколко

...
Електрохолд излезе с официална позиция след като жители на няколко
Коментари Харесай

Обледяване на захранващата мрежа и паднали дървета причинили прекъсванията на тока в София

" Електрохолд " излезе с публична позиция откакто поданици на няколко столични квартала подадоха групова тъжба против сдружението. От там показват, че са регистрирани спирания на електрозахранването на Панчарево, Бистрица, Железница, Плана, в.з. Ярема, Долни Пасарел и в.з. Китката на 15 и 16 декември в резултат на изобилния влажен сняг и ниските температури.

От сдружението разясняват, че аргументите за спиранията са обледяване на захранващата мрежа приблизително напрежение и рухване на дървета, които се намират отвън сервитутните зони. Това е провокирало разкъсване на проводници и строшаване на изолатори и конзоли.

Екипите на ЕРМ Запад са реагирали незабавно на сигналите за повреда. От сдружението акцентират, че пътната конюнктура в региона е била усложнена от множеството паднали дървета и навявания от сняг, като в доста от случаите се е налагало на чиновниците сами да отстраняват падналите дървета от пътните платна.

Въпреки че сервитутните зони на електропроводите са изчистени от растителност, бяха регистрирани голям брой паднали дървета от зони отвън сервитута им. Служителите направиха обходи, отстраняваха падналите дървета и скъсани проводници през труднодостъпни трасета, като носиха на ръка нужните им материали и съоръжение за премахване на повредите, показва Електрохолд в позицията си.

Кратковременните разстройства в зареждането в някои региони се дължи на редица оперативни превключвания сред електропроводите посредством автоматизираните основни станции за презахранване на потребителите с нарушено електрозахранване. След зареждането на всички трафопостове по мрежата приблизително напрежение, чиновниците на сдружението са реагирали на всички получени единични сигнали по мрежата ниско напрежение и отстраниха зародилите проблеми.

ЕРМ Запад възнамерява да извърши изключителни обходи и огледи на оборудванията, наранени от снежната буря за да се минимизира риска от повреди вследствие на неприятните метеорологични условия.

С цел повишение на качеството на зареждане на селищата през последните години са въведени в употреба автоматизирани основни станции в Лозен, Кокаляне, Бистрица и Плана, посредством което се реализира по-високо равнище на ръководство на мрежата и бърза реакция при спешни обстановки и планови действия. Въздушните електропроводи в региона са с инсталирани по тях комутационни апарати с дистанционно управление, част от трафопостовете са с автоматизирана комутационна инсталация и сигнализатори за отдалечено предаване на данни.

Мрежите ниско напрежение в обитаемоте места са построени с изолирани проводници, които не се въздействат от метеорологичните условия и рискът за повреди е най-малък.

За повишение на сигурността на зареждането в Панчарево и Кокаляне сдружението възнамерява да влага в поетапна замяна на захранващите въздушни електропроводи, което ще минимизира риска от спешни обстановки при неприятни метеорологични условия. За задачата е належащо да се актуализира Подробния организационен проект на селищата, с цел да започва процедурата по планиране и реализация.


 Жители на няколко квартала в София подадоха групова тъжба против Електрохолд
Жители на няколко квартала в София подадоха групова тъжба против Електрохолд

Недоволството им е подбудено от честото спиране на електричеството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР