Електрификацията на класически автомобили набира скорост. Вече видяхме т.н. “батерийни рестомодове на

...
Електрификацията на класически
автомобили набира скорост. Вече видяхме
т.н. “батерийни рестомодове на
Коментари Харесай

Everrati Superformance GT40 превръща легендата в електрическа кола

Електрификацията на класически автомобили набира скорост. Вече видяхме т.н. “батерийни рестомодове ” на първите Mustang и Jaguar E-type, Mini и Blazer. И това не е пълен списък. Следващ по ред е класиката от "24 часа Льо Ман " - истинският Ford GT40 но в електрическа “роля ”. Той е плод на сътрудничество сред британската компания Everrati и американското ателие Superformance.

Първият първообраз е към този момент изработен и се финализира в английския център за разработка на Everrati в Горен Хейфорд (Оксфордшайър). Всички коли, които попадат в ръцете на Everrati за преустройство се обновяват по този начин че купувачът получава „ остарял, само че нов “ електрически автомобил. Но има и втори начин - електрифициране на тъкмо копие на историческия модел.

Superformance създава копия на редица исторически коли с лиценз от притежателите на авторски права (като шаси за инсталиране на мотори с вътрешно горене), в това число същия GT40 от 60-те години. Именно моделът Superformance е взет като основа за по-нататъшно прекрояване от младата компания Everrati (създадена през 2019 г.).

Съоснователят и основен изпълнителен директор на Everrati Джъстин Лани сподели: „ Ланс Стендер (директор на Superformance) и неговият екип са верните момчета, когато става въпрос за легални продължения на някои от най-емблематичните коли в историята. Комбинирането на тяхното шаси с нашите усъвършенствани задвижвания за електрически транспортни средства и прецизно инженерство ще подобри производителността, като същевременно запазва същността и душата на оригинала. "

Купето Porsche 911 (964) също е пипнато от Everrati. Продава се в две версии - Pure (328 кВт, 446 к.с., 0-60 м/ч за 4,5 секунди, 290 км пробег с едно зареждане, от 200 000 паунда) и Signature (373 кВт, 507 к.с., 0-60 в 4 сек, 241 км за зареждане, цена от 250 000 лири). Компанията също е подготвена да прехвърли на ток моделите targa и кабриолет 964, Land Rover Series IIA и Mercedes-Benz SL W113 Pagoda.

Everrati към момента не е определила цена за новото си създание и не е разкрила пълни спецификации. Вече беше оповестено обаче, че електрическият мотор с мощ от 811 конски сили ще разреши на модела да стартира от място до 60 м/ч за по-малко от четири секунди. Пробегът с едно зареждане ще бъде повече от 200 км. Партньорите по плана дадоха обещание да разкрият повече детайлности през следващите месеци.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР