Електрическо табло се намира на вход на къща и пречи

...
Електрическо табло се намира на вход на къща и пречи
Коментари Харесай

Електротабло на входната врата - може ли да го преместим и за чия сметка

Електрическо табло се намира на вход на къща и пречи на притежателите да влизат в парцела. Имаме ли право обаче да преместваме електрически табла и кой би трябвало да заплати?

Къщата на Илия се намира в с.Чепинци и е издигната през 1974 година Преди 10 години ЧЕЗ сменят трасетата и слагат електрическо табло до входа на къщата.

Ел. таблото е построено преди 10 години, тогава вратата, която е в този момент сега, не беше такава, беше естествена врата 90 см необятна. И по този начин са решили да го изградят може би, само че сега тъй като променяме входа, се оказва, че таблото ни пречи, споделя Илия. Питането ми е дали към ЧЕЗ нещо може да се измести, тъй като ми споделиха, че могат да го отстранен за моя сметка, само че нас това надлежно не ни устройва, сумата е четирицифрена, добавя мъжът.

Обяснява, че сумата го тормози най-вече.

За моя сметка съм си построил втори дирек, като мислех, че ще ми излезе като по-евтин вид, само че те споделят, че сумата е такава.

На въпрос дали смяна е допустима и за чия сметка, от ЧЕЗ дадоха отговор по този начин:

" Показания на фотографията дирек е част от мрежа НН в региона. На въпросния дирек има ситуирани два броя електромерни табла, в които са инсталирани електромерите с изключение на за този адрес и на прилежащ на него. Към имейла е прикачена фотография извадена от Гугъл, правена през 2012 година На нея е видно, че през 2012 година стълбът е ситуиран на същото място, само че оградата на клиента е била друга, а същия е инсталиран от ляво на входна врата и не пречи на метода към парцела. В сегашния миг, видно от предоставената от клиента фотография, е построена огромна плъзгаща дървена врата за вход най-вероятно на коли. Съгласно Закона за устройство на територията Чл. 73., когато във връзка със строителството е належащо да се промени ситуацията или устройството на построени улични подземни и надземни мрежи и уреди, съответните работи се правят от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобрение на нужните планове, съгласувани с експлоатационните сдружения, чиито мрежи и уреди са наранени, и след издаване на позволение за градеж. В случаите на планувани за изместване в подробните устройствени проекти и профилираните схеми към тях проводи и уреди средствата за новото строителство са за сметка на възложителя. "

Репортер: Софи Цветкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР