Електрическият суперавтомобил GAC Aion Hyper SSR струва само частичка от

...
Електрическият суперавтомобил GAC Aion Hyper SSR струва само частичка от
Коментари Харесай

Струват ли 3 милисекунди над 1,5 млн. долара? Kитайски ел. хиперавтомобил ускорява до 100 с 0,3 милисек. по-бавно от Rimac, но струва само 200 000 долара

Електрическият суперавтомобил GAC Aion Hyper SSR коства единствено частичка от Rimac Nevera (с цена 2 млн. долара). Двуместният електрически суперавтомобил с мощ 1207 к.с. от GAC може да форсира до 100 км/ч единствено за 1,9 секунди и леко е копирал дизайна си от Ferrari 458.

Китай не просто има намерение да победи западните производители на коли на пазара на фамилни електрически автомобили. Той желае да получи и парче от баницата с електрически суперавтомобили. 

И ето го инструментът, който той употребява за първото парче – GAC Aion Hyper SSR. SSR е първият електрически суперавтомобил в Китай, който се предлага на пазара, а началната му цена е 176 400 $, което е по-малко от една десета от цената на Rimac Nevera, Pininfarina Battista или Lotus Evija, които костват над 2 млн. $.

Преди малко повече от година GAC показа серийния автомобил дружно с някои смели изказвания за продуктивността, които включваха време от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди. Превъртете 13 месеца напред и SSR – което е редуциране от Super, Sport, Race, е подготвен за път, а съгласно GAC и нейната подмарка Hyper това време за спринт под 2 секунди към момента е годно, най-малко за два от трите налични модела.

Гамата стартира с началното равнище SSR, това с цената от 176 хиляди $. Тази трансформация получава същата задвижваща система с мощ 1207 к.с. (900 кВт/1224 к.с.) и 1230 Нм, както и останалите дуети в гамата, само че се нуждае от 2,3 секунди, с цел да доближи 100 км/ч.

За да намалите това време до 1,9 секунди, би трябвало да преминете към SSR Speed с цена 190 100 USD или още по-добре – към SSR Speed с цена 231 200 USD, който е също толкоз бърз в права линия, само че дава обещание да бъде още по-умел на писта с помощта на по-ефективната конфигурация на шасито.

Car News China оповестява, че SSR (въпреки че не е ясно какъв тъкмо SSR) развива оптималната скорост от 250 км/ч и може да измине 506 км с цялостно зареждане на 75 kWh батерия.

Приличащ на Ferrari 458, изключително в алено, показан на промоционалните фотоси на Hyper, Hyper SSR е красива машина, макар че странното изрязване в долната част на вратата, където тя се съединява с четвъртината, я прави да наподобява малко като блъсната на кръстовище. 

Вратите се отварят нагоре, както при McLaren, и има деен заден спойлер, само че като цяло е много въздържан от позиция на стила. А и от фотосите не проличава незабавно, че съгласно известията цялата каросерия е направена от въглеродни нишки. Hyper споделя, че това способства за ниското лично тегло, само че не споделя какъв брой ниска е крайната стойност.

Отвътре водачите се радват на отопляеми и вентилирани седалки, 14,6-инчов сензорен екран на таблета и стилен 8,9-инчов дигитален инструментален пакет, който се вижда над горната част на солидния правоъгълен волан. Бихте ли желали Hyper SSR да бъде изнасян на пазари отвън Китай? 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР