Електрическият Freze Nikrob има пробег около 200 км и развива

...
Електрическият Freze Nikrob има пробег около 200 км и развива
Коментари Харесай

Freze Nikrob е най-евтиният електромобил в Европа


Електрическият Freze Nikrob има пробег към 200 км и развива скорост от 100 км/ч
(снимка: Autocar)

Литовският производител на бронирани транспортни средства  Dartz се сплоти с Nikrob, с цел да пусне на пазара Freze Nikrob, позициониран като „ най-евтиният електромобил  в Европа ” .

С начална цена от 10 000 евро, Freze Nikrob е много по-евтин от Dacia Spring (18 100 евро), който до момента се считаше за най-евтината електрическа кола, предлагана в Европа. Моделът излезе на пазара в Литва предишния месец, а Dartz регистрира мощно търсене, по-специално от компании за шерване на коли и доставки.

Всъщност Freze Nikrob е ребрандирана версия на известния в Китай електромобил Wuling Hongguang Mini. Моделът се сглобява в Литва с елементи от Китай, заяви английското профилирано издание .
още по тематиката
Freze Nikrob има пробег към 200 км с едно зареждане на батерията от 13,8 кВтч. Електрическият мотор, инсталиран откъм гърба, е с мощ 13 kW и има въртящ миг от 85 Nm. Максималната скорост доближава 100 км/ч.

Тези характерности нареждат Freze Nikrob като налична и екологична градска кола. „ На пазара има доста предложения [класове B и C], само че пазарът на евтини и дребни градски коли е съвсем празен ”, споделят от литовския производител.

Dartz предлага също премиум версия за 15 000 евро, която има батерия с по-голям потенциал, закалено стъкло и вегански интериорни материали, наред с други усъвършенствания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР