Електрическите тротинетки ще се третират като велосипеди. Това е едно

...
Електрическите тротинетки ще се третират като велосипеди. Това е едно
Коментари Харесай

Електрическите тротинетки ще се третират като велосипеди

 Електрическите тротинетки ще се третират като колела. Това е едно от предложенията за регулиране на новите транспортните средства, заяви пред Би Ти Ви ръководителят на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова. Тя добави, че по улиците е-тротинетките ще могат да се движат в най-дясната част на платното, само че единствено по такива, където ограничаването за придвижване е до 50 км/ч.

Санкциите се плануват да са същите като при велосипедистите. Въвежда се и възрастово ограничаване – 16 година, а 14 и 15-годишните ще могат да се движат единствено по велоинфрастуктурата.

Максималната позволена скорост с е-тротинетка ще бъде 25 км/ч. " Разчитам, че хората сами ще се грижат за личната си сигурност. С сътрудниците от Министерство на вътрешните работи сме коментирали, че когато се сътвори регулация, ще се откри метод и по какъв начин да се управлява тя ", добави Крумова.

" Предизвика полемика каската, съгласно нас би трябвало да е наложителна, само че срещаме отпор от ползвателите. Постигнахме единодушие за светлоотразителните детайли в тъмната част на денонощието. Важно е тротинетките да имат светлини и начело, и откъм гърба ", съобщи ръководителят на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

На този стадий тротинетките няма да се записват. От през днешния ден предложенията са оповестени за публично разискване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР