Електрическите превозни средства ще бъдат по-евтини от бензиновите автомобили от

...
Електрическите превозни средства ще бъдат по-евтини от бензиновите автомобили от
Коментари Харесай

Електрическите автомобили може да станат по-евтини от бензиновите

 Електрическите транспортни средства ще бъдат по-евтини от бензиновите коли от 2027 година, се твърди в ново проучване. Според него това е по този начин, тъй като разноските за батериите ще падат, а търсенето на колите на ток непрекъснато нараства. Докладът е оповестен от организацията BloombergNEF, която е профилирана в анализите на електрическите коли.

Според отчетът индустриалните разноски за фамилни електрически коли и джипове към този момент ще бъдат по-ниски от тези за бензиновите коли до 2026 година Година по-късно електрическият градски автомобил също ще е по-евтин от бензиновия си вид.

През 2030 година разноските за покупката и обслужването на една електрическа кола ще бъдат даже с 58 % по-ниски от 2020 година Причината, съгласно отчета, е главно в това, че батериите ще станат по-евтини. Според изследването по-ниските разноски на евентуалните клиенти ще причинят внезапно нарастване на търсенето на електрическите коли. Дори се предвижда, че достъпността на електрическите коли ще докара до 100-процентост при продажбите на нови леки коли в Европа до 2035 година

С верните ограничения, като подсилване на инфраструктурата за зареждане на електрическите возила и въвеждането на по-строги стойности на излъчвания на CO2 за колите с мотор с вътрешно горене, това ще бъде действителност, твърди се в проучването. Зелените партии в Европа употребяват документа, с цел да подчертаят, че до 2035 година би трябвало да има възбрана за продажбата на нови бензинови и дизелови коли в цяла Европа. Редица европейски страни желаят възбрана за продажбата на тези модели от 2030 година В момента обаче 81 % от 15 000 интервюирани водачи в Англия считат, че електрическите коли към момента са прекомерно скъпи, с цел да си ги купят, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР