Електрическите коли не само са по-чисти, те са по-тихи, те

...
Електрическите коли не само са по-чисти, те са по-тихи, те
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Електрическите коли са бъдещето

Електрическите коли освен са по-чисти, те са по-тихи, те са бъдещето, сподели за Българска телеграфна агенция министърът на околната среда и водите.

Той участва на церемонията, на която Белоградчишкият свещеник Поликарп освети тридесетте нови електрическия автомобил на Българска телеграфна агенция. Електромобилите ще подкрепят работата репортерите и кореспондентите на националната новинарска организация в София и в страната. В двора на Българска телеграфна агенция са построени и три зарядни станции за електрическите коли. 

Инициативата е извънредно навременна, счита Попов. На нас са ни нужни институции, които да поведат тази активност. Като министерство към този момент прекосяваме към новите коли, в бъдеще съвсем всички ще бъдат електрически, разяснява министърът.

В Дубай (на Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата (КОП) - бел.ред.) подписах самодейност за нулево въглеродно държавно управление, което значи един подтик за всички държавни организации в бъдеще да се стремят към по-бърза електрификация, сподели още Попов.

Виждаме, че комерсиалните компании минават към електрически коли, тъй като това има стопански смисъл, добави още министърът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР