Електрическите коли, които правим в малки серии и ще правим,

...
Електрическите коли, които правим в малки серии и ще правим,
Коментари Харесай

Българският производител на електромобили Sin Cars планира да излезе на борсата

" Електрическите коли, които вършим в дребни серии и ще вършим, са нещо неповторимо и друго, което никой различен в света не го прави ", споделя Росен Даскалов, притежател на Sin Cars

[SIN CARS UK Ltd.] Още по тематиката
Uber е окуражена да стане новият Amazon на транспортните средства

Компанията за споделени пътувания има проект да доближи до 1 милиарда консуматори, откакто излезе на борсата
29 окт 2018
Tesla излезе на облага за трети път в историята си

Акциите на компанията скочиха с 14% след оповестяването на резултатите за третото тримесечие
25 окт 2018
Какво спъва навлизането на електрическите автомобили в България

За година броят им се е нараснал с 276
18 окт 2018
Европейски Съюз финансира планове за производството на акумулатори за електрически автомобили

Отпускат се средства както на страните за проучвания, по този начин и на компании с съответни планове
15 окт 2018 Sin Cars, българската компания, която създава спортни коли за аматьорските серии GT4, възнамерява да направи първично обществено предложение (IPO) на Българската фондова борса. Информацията заяви Bloomberg, а от компанията потвърдиха информацията и пред " Капитал ".

Sin Cars се надяват да се финансират с 20 млн. лв., като ще се търгува 40-процентов дял от капитала на новосъздадено сдружение. Компанията от Русе възнамерява да създаде специфичен градски електромобил за куриерски услуги и лекотоварен транспорт, а задачата е да се стигне до всеобщо серийно произвеждане.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Предстоящото IPO

Публичното предложение на компанията, която в надпреварите се конкурира с марки като Porsche, Aston Martin и Maserati, ще стане посредством особено основано за задачата сдружение, което да създава градския товарен плъгин. Тази година Sin Cars предвижда продажби за 2.3 млн. $, а притежателят на Sin Cars Росен Даскалов сподели пред " Капитал ", че е сигурен, че компанията му ще получи нужното финансиране. Даскалов уточни, че с цел да се възползва същински от финансиране в Европа и от едно евентуално задгранично IPO, развойната активност на компанията също би трябвало да е в чужбина, заради което са избрали да останат в България. В момента фабриката и активността на Sin Cars са основани в Русе. IPO-то се обслужва от " Елана трейдинг ".

Възможна електрическа ниша

Планът на Даскалов е да се предлага нискобюджетна електрическа кола за градски товарни и куриерски услуги. Той декларира, че моделът L-City няма да се конкурира с гигантските производители на електрически коли, защото се цели в ниша, към която огромните автомобилни производители нямат интерес. Според Даскалов платформата ще се употребява за промишлени потребности, зареждане на аптеки и магазини, куриерски услуги и превоз от точка A до точка Б. Пред Bloomberg Даскалов е декларирал, че L-City ще е в ценовия обхват от 20 000 евро.

С товарна и куриерска цел

Докато в Европа към момента няма задоволително построена система от зарядни станции за по-дълги пътувания, градските условия и промени основават ниша за евтини електрически коли с невисок пробег. Автомобилът би се зареждал от естествената електрическа мрежа вечер без нужда от особено приспособени зарядни станции и би бил с ограничаване на скоростта до 60-70 км/час и до 200 км дневен пробег. Даскалов оприличава L-City като електромобил вид дребен фургон и счита, че търсенето за такива коли единствено ще се усилва в огромните европейски градове, които от ден на ден лимитират напредването на дребни коли в градските центрове дружно и с изгубването на дизеловите коли от градските центрове. Целта на дребните градски електрически автомобили на Sin Cars към този момент не е българският пазар.

Предимство на електрическия модел на Sin Cars ще е лесната и евтина разработка – върху универсална платформа вид електрокар се оформят разнообразни видове купета, съгласно предназначението на автомобила. Според Даскалов това е доста по-лесна техническа задача от суперколите, които компанията създава за задгранични клиенти и надпревари. Най-важна цел на IPO-то е да се обезпечи задоволително финансиране за започване на масирано серийно произвеждане, което би понижило разноските няколко пъти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР