Електрическите автомобили са бъдещето. И може би това, което ще

...
Електрическите автомобили са бъдещето. И може би това, което ще
Коментари Харесай

Петте страни с най-много електромобили в света

Електрическите коли са бъдещето. И може би това, което ще ви е забавно е - кои страни най-бързо прегръщат това бъдеще. За да разберем, ще погледнем към петте страни, където електрическите автомобили съставляват максимален % от автомобилния парк на жителите.

През последните години се следи бързо повишаване на наличието на електрически транспортни средства по улиците. Тъй като държавните управления по целия свят поемат задължения за запазване на околната среда, се чака електрическите транспортни средства, които в миналото са били считани за редки, да станат нормална панорама по пътищата на всички места по света.

Въпреки че позитивното влияние върху околната среда на електрическите коли е несъмнено, те също по този начин оферират разнообразни преимущества за разнообразни промишлености, което води до нараснали облаги и продуктивност.

Този напредък може да докара до капиталови благоприятни условия с разширението на пазара. За вложителите, които търсят браншове с висок капацитет, насочени към напредък, акциите на електрически транспортни средства с дребна капитализация може да са златната мина, която търсят.

EV промишлеността

Въпреки Covid-19 и проблемите с веригата за доставки от 2020 година насам, показателите за електрически автомобили и акумулатори надминаха десетте най-големи автомобилни производители и по-широкия пазарен бенчмарк. През първата половина на 2020 година показателите на електрическите автомобили и батериите означиха забележителен растеж надлежно със 70% и 40%.

Този напредък съответства с оповестяването на зелени пакети за възобновяване, нулеви чисти обещания и възходящото приемане на електрическите автомобили като бъдещето на превоза, изключително в Европа, Япония, Корея и скандинавските страни.

Очевидно е, че за производителите на коли, които към този момент са отделили запаси за създаване на екологични транспортни средства, повишаването на ентусиазма и потреблението на електрически коли безспорно ще докара до удобни резултати.

Основни имена като Tesla и Li Auto означиха растеж надлежно със 134% и 92% към. По време на позвъняването си за приходите за второто тримесечие, основният изпълнителен шеф на Tesla Inc Илон Мъск сподели:

" През второто тримесечие постигнахме рекордно произвеждане и доставки на транспортни средства и рекордни доходи от към 25 милиарда $ за едно тримесечие. И Model Y се трансформира в най-продаваното транспортно средство от всевъзможен тип в международен мащаб през Q1, надминавайки Corolla и Golf.

Така че това беше транспортно средство номер едно от всевъзможен тип, в това число транспортни средства, които се продават на доста по-ниска цена. Мисля, че това е необикновено достижение на екипа на Tesla и просто голямо благодаря на нашите клиенти за тяхната поддръжка.

Това се случи макар високите лихвени проценти и огромна макронесигурност. И все пак успяхме да реализираме действен марж от към 10%. Продължаваме да се стремим към 1,8 милиона доставки на транспортни средства тази година. "

Почти всички огромни производители на транспортни средства, в това число Ford Motors Co (NYSE: F) и General Motors Corp (NYSE: GM), в този момент оферират електрическа опция в автомобилната промишленост. Ford се стреми към 50% продажби от електрически автомобили до 2030 година, като влага 50 милиарда $ до 2026 година в фабрики и програмен продукт.

EV версиите на известни модели като F-150 Lightning, Mustang Mach-E SUV и търговски ван E-Transit към този момент са в продажба. По сходен метод General Motors Corp (NYSE:GM) цели 100% световни продажби на EV до 2035 година, GM ще пусне 30 нови EV с инвестиция от $35 милиарда до 2025 година Наблягайки на свежи модели, настоящите оферти включват Cadillac Lyriq, GMC Hummer; Hummer SUV и Chevy Silverado през 2023 година

Електрическите транспортни средства трансформират и транспортния бранш. През последното десетилетие се появиха ръководени от приложения транспортни услуги като Uber Technologies, които оферират приложение за споделено пътешестване и други.

Нейните акции скочиха с 89% тази година, като анализаторите предвидиха още 9% нарастване въз основа на междинната ценова цел. Освен това компании като FedEx, Amazon.com и PepsiCo преобразуват огромни елементи от своите камиони и ванове за доставка в електрически автомобили.

Тези ходове ще усилят търсенето на търговски електрически автомобили и единствено Amazon ще влага 970 милиона $ в електрически транспортни средства за своя европейски автопарк.

Тези компании съставляват единствено няколко от фирмите, които понастоящем са в развой на прекосяване към паркове с електрически транспортни средства и все по-голям брой одобряват този преход всекидневно.

В отговор на тази наклонност производителите на коли също ускоряват напъните си в създаването на търговски електрически транспортни средства.

Секторът на електрическите автомобили може да предложи голям капацитет за напредък за вложители, подготвени да проучат този пазар с висока облага. Bloomberg предвижда, че пазарът на електрически автомобили ще нарасне до 8,8 трилиона $ до 2030 година и 56,7 трилиона $ до 2050 година, главно движен от пътнически електрически автомобили.

Ако продажбите на електрически транспортни средства продължат да напредват с планувания ритъм, тогава ще са нужни електрически акумулатори на стойност към 60 милиарда $, с цел да се отговори на търсенето.

В преследването на напредъка на технологията за електрически транспортни средства (EV), производителите в Съединени американски щати интензивно се концентрират върху създаването на нови технологии за акумулатори.

Ето и петте страни с най-голям дял на електрически автомобили в света:

   5. Финландия

Пазарен дял на EV: 38%

Електромобилите са освободени от регистрационен налог във Финландия до 2025 година, а пътният налог и инфраструктурата за зареждане на EV бяха субсидирани до 35% до декември 2022 година

   4. Дания

Пазарен дял на EV: 39%

Дания стартира последователно да отстранява тласъците за EV още през 2015 година, които включваха 60% отстъпка от регистрационния налог и минималния годишен налог. Дания към момента дава данъчни облекчения за електричество за зареждане на търговски електрически коли, с цел да насърчи потреблението на електрически транспортни средства.

   3. Швеция

Пазарен дял на EV: 54%

Първите политики за EV бяха дефинирани още при започване на 90-те години на предишния век с невисок годишен пътен налог, непрекъснато понижение на налога и климатичен бонус.

Стимулите в страната изтекоха още през 2022 година, само че към момента дава безплатни средства, които покриват 50% от разноските за закупуване и инсталиране на зарядни станции за предприятия и публични организации.

   2. Исландия

Пазарен дял на EV: 70%

За 5 години Исландия напредна толкоз доста при електрическите автомобили с помощта на понижаване на налозите, унищожаване на Данък добавена стойност и зелена мрежа. Пълното възобновимо електричество и рентабилността подтикват приемането.

Исландия разполага с изцяло възобновим запас за цялото електричество и е относително на ниска цена спрямо множеството други места, което оказа помощ на хората да одобряват електрическите автомобили. Това изведе Исландия на второ място в листата на страните с най-вече електрически транспортни средства през 2023 година

  1. Норвегия

Пазарен дял на EV: 88 %

Норвегия оглавява листата на страните с най-вече електрически транспортни средства през 2023 година, защото предизвиква електрическите автомобили от 90-те години на предишния век, с освобождението от налози и тласъците за таксуване, когато нямаше налог за покупка/внос на електрически автомобили.

Страната към момента поддържа водачите на електрически автомобили посредством половин пътни такси и паркинг за електрически автомобили. Политиките слагат Норвегия повече от десетилетие пред всички други страни.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР