Електрическите автомобили на Alfa Romeo ще имат дизайнерски елементи от

...
Електрическите автомобили на Alfa Romeo ще имат дизайнерски елементи от
Коментари Харесай

Алфа Ромео се обръща с любов назад, докато гледа смело напред

Електрическите коли на Alfa Romeo ще имат дизайнерски детайли от 60-те години за по-добър въздух Новият дизайн може да дебютира в новия електрически кросоувър на Alfa Romeo през идната година.

С наближаването на ерата на електрическите транспортни средства автомобилните производители създават нови дизайни, които да се отличават от колите с ДВГ.

В дизайнерския съвет на Alfa Romeo италианският авто производител прави скици на бъдещите си електрически коли, като в същото време черпи ентусиазъм от предходни модели.

Британското издание Autocar оповестява, че шефът на дизайна на Alfa Romeo Алехандро Месонеро-Романос желае да включи естетиката на колите на марката от 60-те години на предишния век.

Той също по този начин загатва за връщането на „ Coda Tronca “ (късата опашка), която придаваше темперамент на дизайна на предходните модели.

„ Тези коли с квадратна опашка са били новаторски за времето си, като първите от тях в действителност са Giulia SZ и TZ от началото на 60-те години “, споделя Месонеро-Романос пред Autocar.

„ Трябва да внимаваме какъв брой ентусиазъм черпим от предишното – като дизайнери, малко като готвачи, да смесваме типичен съставки в „ нов сос “, на който днешното потомство ще реагира. Но Coda Tronca ще бъде потребна съставна част за нас и ще я видите в няколко бъдещи модела “, добави той.

Alfa Romeo не е дала обилни подмятания за това по какъв начин ще наподобяват идващото потомство електрически Giulia и Stelvio. Но въз основа на изказванията на шефа на дизайна, бихме могли да забележим познатата квадратна задница, като предната част ще включва присъщата за марката решетка с трилистник.

В скорошен отчет се показва, че идната електрическа Giulia Quadrifoglio би могла да създава съвсем 1000 конски сили. Произвежданият от Ferrari 2,9-литров V6 с две турбини ще напусне моделната линия в интерес на електрификацията.

Междувременно идващото потомство на Stelvio би трябвало да се възползва от същия мощен задвижващ елемент като своя брат седан. Alfa Romeo евентуално ще показа новия дизайн в напълно нов модел, чието лансиране е планувано за първата половина на 2024 година

Докладите сочат, че новият модел ще бъде дребен кросоувър, който ще бъде ситуиран под Tonale.

Друга автомобилна марка, която се гордее с това, че черпи ентусиазъм от предишното, е Hyundai. Философията на дизайна прави чудеса за корейския авто производител, като Люк Донкерволке от Hyundai завоюва премията „ Световен авто човек на годината “ за 2022 година за проектирането на сходни на ретро изглеждащия Hyundai Ioniq 5.

И това е единствено най-актуалният образец. През годините всички производители са се обръщали към минали именити модели, с цел да доизстискат каквото могат от техния външен тип. В случая Алфа Ромео има богата традиция в дизайна и значително забавни прототипи, към които да се обърне за ентусиазъм. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР