Електрическите автобуси стават все по-популярни по света, но най-напред в

...
Електрическите автобуси стават все по-популярни по света, но най-напред в
Коментари Харесай

Така го правят в Китай: 16 000 електрически автобуса в Шенжен

Електрическите рейсове стават все по-популярни по света, само че на първо време в това отношение е Шенжен, Китай. Мегаполисът гради автопарк от електрически рейсове в продължение на години и предходната седмица разгласи, че градският превоз е напълно електрифициран с 16 000 електрически рейса.

Точната цифра е 16 359, като този автопарк обслужва град с население от към 12 млн. индивида.

Градските управляващи са построили 8000 зарядни точки в 510 зарядни станции за рейсовете, с цел да е допустимо зареждането на половината автопарк когато и да е. Те пресмятат, че с този електрифициран парк от рейсове ще се икономисват 345 000 тона гориво годишно, което е еквивалентно на 1,35 млн. тона въглероден диоксид.

Но електрическите рейсове не са единственият план на града в посока на електрификацията. Властите вкарват в деяние нови нормативи, целящи бързо възобновяване на електрическия автопарк от таксита.

От 12 518 таксита (колко ли са в София) в Шенжен, почти 62,5% от тях се движат на ток. Планът е този % да стане 100 за доста малко време. Под доста малко време се има поради 2020 година, само че началникът на публичния превоз в града дава обещание, че това може да стане даже и през 2019 година

Припомняме, че по-рано през годината 12 огромни града в света оповестиха самодейност да стартират да купуват единствено електрически рейсове от 2025 година Сред тези градове са Лондон, Париж, Лос Анджелис, Копенхаген, Барселона, Кито, Ванкувър, Мексико сити, Милано, Сиатъл, Оукланд и Кейп Таун.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Предвижданията за размера продажби на електрически автомобили са мощно пресилени

За пръв Volkswagen прескочи границата от 6 млн. за година

Най-скъпите 10 автомобила в света през 2017 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР