Електрически летящи таксита ще заработят в Индия през 2026 година.Toва

...
Електрически летящи таксита ще заработят в Индия през 2026 година.Toва
Коментари Харесай

Летящи електрически таксита ще заработят в Индия от 2026 г.

Електрически летящи таксита ще проработят в Индия през 2026 година.

Toва оповестиха индийският конгломерат InterGlobe Enterprises и основаната в Съединени американски щати софтуерна компания Archer Aviation - двете компании, които ще осъществят плана.

Планирано е услугата да започва с 200 летящи таксита в индийската столица Делхи, във финансовия център на Индия - Мумбай и в нейното софтуерно сърце - Бенгалуру.

Високотехнологичното такси, наречено Midnight, ще може да лети с четирима пасажери на борда, oсвен водача.

Предвижда се то да прелита към 161 км. с едно презареждане на батерията.

Разстоянието, което типичен таксиметров автомобил изминава в Делхи за сред 60 и 90 минути, ще лишава към 7 минути на въздушното такси, оповестиха фирмите, които стоят зад плана.

Тарифите за летящите таксита ще са са конкурентни на цените на класическите наземни таксиметрови услуги, оповестяват фирмите.

Archer Aviation създава електрически летателни транспортни средства с отвесно политане и кацане (eVTOL), за които се счита, че са бъдещето на въздушните транспорти в огромните градове. Проектът на компанията е подсилен от редица водещи корпорации, измежду които са Boeing, United Airlines и Stellantis.

Индийският сътрудник на Archer Aviation - InterGlobe Enterprises, е мажоритарен притежател на водещата самолетна компания в Индия - на IndiGo.

Големите градове в Индия, където живеят повече от 1,4 милиарда души, се нуждаят от нови транспортни решения на фона на сериозното претоварване на наземния превоз и замърсяването на въздуха, за което той способства значително, означават фирмите.

Проектът ще бъде осъществен откакто получат нужните позволения от регулаторните институции.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР