Електрическата марка Polestar, която беше подразделение на Volvo, но вече

...
Електрическата марка Polestar, която беше подразделение на Volvo, но вече
Коментари Харесай

Polestar показа своя вариант на Volvo XC90

Електрическата марка Polestar, която беше поделение на Volvo, само че към този момент е независим производител показа информация за новия си кросоувър, който ще се трансформира във флагман на марката. Моделът получава показател 3, а като габарити е съпоставим с Volvo XC90, оповестява investor.bg

И Polestar 3, и идващото Volvo XC90 ще дебютират през 2022 година, като първият от двата кросоувъра ще бъде напълно електрически, до момента в който XC90 ще бъде наличен с мотор с вътрешно горене. И двата автомобила ще се сглобяват в завода на Volvo в Северна Каролина (САЩ).

За Polestar 3 е известно, че е построен на платформата Volvo SPA2. За разлика от XC90, той ще се предлага с два реда седалки и в две модификации - с един и два електромотора. На фотографията се вижда дизайна на автомобила, макар че е затрупан с камуфлаж. Екстериорът е в стила на концепцията Polestar Precept от 2020 година, а фаровете имат присъщата Т-образна форма, която припомня на Чука на Тор.

Плановете на Polestar плануват до 2025 година компанията да усили продажбите си от сегашните 10 000 коли на година на 290 000. Освен това, марката ще разшири от 14 на 30 пазарите по света, на които е показана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР