Електрическата Dacia Spring е един от автомобилите с най-малко въздействие

...
Електрическата Dacia Spring е един от автомобилите с най-малко въздействие
Коментари Харесай

Dacia Spring с награда за особено устойчив градски елавтомобил

Електрическата Dacia Spring е един от колите с минимум влияние върху климата през целия си витален цикъл. Организацията Green NCAP удостоверява това за този градски елмобил с първата си премия за оценка на виталния цикъл. Green NCAP дава премията за нова оценка на виталния цикъл единствено на транспортни средства, които към този момент са получили пет зелени звезди от 2022 година насам и, като се вземат поради фактори като произвеждане, доставка на сила и преработване, не надвишават CO2 еквивалент от 120 грама на километър. Целта на ната премия да е етикет за изключително резистентен избор при закупуване на автомобил.

„ От 2019 година звездите на Green NCAP дават на потребителите елементарен метод да сравнят въздействието върху околната среда на новите коли при идентични условия на шофиране " - споделя доктор Александър Дамянов, механически управител на Green NCAP - „ Информацията от LCA добавя оценката, защото прави оценка цялостното влияние на транспортното средство върху околната среда. Наградата оказва помощ на потребителите да вземат осведомено и даже по-екологично решение по отношение на действителната резистентност на техните коли. "

Dacia Spring реализира обща победа в Green NCAP през 2022 година и сложи нов стандарт за екологична подвижност с пет звезди и обща оценка от 9,9. Със своето ниско лично тегло, пъргави характерности на шофиране и интелигентната платформа CMF-AEV, Spring дава отговор на условията за екологично чист сателит в градска подвижност по примерен метод. Заради атрактивната си начална цена, той прави електромобилността налична за необятни пластове от популацията, а размерът на батерията му също е оптимално съгласуван с условията на градския и крайградския трафик.

Spring разрешава бързо зареждане и предлага всекидневен пробег от 305 километра с потенциал на батерията от 26,8 кВтч в градски режим WLTP. Успешното появяване на Dacia Spring като „ наличен билет за електромобилността " се отразява и в продажбите - през 2023 година Dacia към този момент е продала над 9000 броя Spring единствено в Германия. Dacia продаде над 44 000 автомобила Spring по целия свят през първите девет месеца на 2023 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР