Елате с книга, това ни разделя гласи призивът на Отровното

...
Елате с книга, това ни разделя гласи призивът на Отровното
Коментари Харесай

Протестите: Ден 33 - Буквар за Борисов и пак Оставка!

" Елате с книга, това ни разделя " гласи апелът на „ Отровното трио " в 33-я ден на антиправителствен митинг. Минути след 20.00 часа площадът в така наречен триъгълник на властта още веднъж е цялостен с хора, съобщи БГНЕС.
За да покажат разликата сред протестиращите и ръководещите, а точно в разсъдъка, в образованието и в интелигентността, хората донесоха книга.
" От нас го е боязън, уповавам се от книгите не го е боязън ", сподели на звуковата уредба Арман Бабикян от триото.
След като подредиха донесените книги на платформата, протестиращите ги взеха и отнесоха пред постройката на Министерски съвет, където ги подредиха отпред с Буквара.
Силни крясъци „ Оставка ” огласят пространството. Свирки и вувузели в допълнение озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на някогашния партиен дом, бъдеща съществена постройка за депутатите от новия пленарен сезон.
33 ден ние сме на площада не тъй като е елементарно, а тъй като е мъчно. Когато вървиш против течението, постоянно е мъчно, когато катериш върховете, постоянно е мъчно. Лесно е да седиш на дивана в хола. Крайно време беше ние, жителите, да изберем сложния път и да кажем не на корупцията във властта, да кажем - оставка!
Това съобщи юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио ", който пръв през днешния ден в 33-я ден на антиправителствен митинг се качи на трибуната да приказва пред събралото се в така наречен триъгълник на властта голям брой.
" Ивайло от Банкя, иди си с мир ", " Не ти щем оставката… Уволняваме те! /внучетата/ " – гласят два от многото плакати, издигнати от протестиращи през днешния ден.
Преди множеството да се събере в триъгълника на властта, младежката организация на „ Да, България ” направи „ всеобща оперативка за Гешев ” пред постройката на Съдебната палата.
Там, посредством таблата, оцветени в цветовете на огромна верига магазини, с която постоянно националното творчество свързва вицепремиера и боен министър Каракачанов, жителите написаха свадите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откогато е на поста си.
Протестиращите настояха основният прокурор да проверява корупцията по високите етажи на властта. „ Иван Гешев се занимава с дребни тематики, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, с цел да му напомним с кои проблеми би трябвало да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци ", споделиха от МлаДа България. " Изтеклите записи на Бойко Борисов, фотосите на премиера във Вила Секвоя, въпросът Топлоелектрическа централа “Варна “, протичащото се на плаж Росенец и казусът “Осемте джуджета ” ” – са единствено дребна част от въпросите, които присъстващите пред постройката на Съдебната палата упорстват Иван Гешев да се занимае.
" Край на бандитизма в ръководството " - настоя млад мъж, пристигнал да изрази своя митинг посредством надпис на жълто-червените табла пред постройката на правосъдната власт.
Очаква се по-късно и обичайното протестно шествие към Орлов мост, където е разпънат палатков лагер-блокада от дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР