Елате по-мъдри утре“: Шест часа не стигнаха на депутатите да

...
Елате по-мъдри утре“: Шест часа не стигнаха на депутатите да
Коментари Харесай

Вечерни новини: Парламентът блокира още на старта; Litasco се разделя на две

„ Елате по-мъдри на следващия ден “: Шест часа не стигнаха на депутатите да изберат ръководител
Шест часа не бяха задоволителни на новите народни представители да изберат ръководител на Народното събрание в своя първия работен ден. До невижданата обстановка се стигна, откакто нито предлагането на първата политическа мощ от ГЕРБ Росен Желязков, нито това на „ Продължаваме промяната “ Никола Минчев не получи задоволително гласове. Именно те двамата получиха най-вече гласове от депутатите.
Радев прикани за скоростно приемане на Бюджет 2023
Искрено се надявам 48-ото Народно заседание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост. Редно е бюджетът за 2023 година да бъде признат до края на годината и по тази причина се надявам бързо да се образува държавно управление, което да създаде бюджет по отношение на публичните провокации. Това съобщи Румен Радев от парламентарната естрада, незабавно след тържественото разкриване на първото съвещание.
Транспортният министър започва състезания за нови управления в 9 сдружения
Служебният министър на превоза Христо Алексиев започва състезания за избор на нови управления в девет обществени предприятия, които се намират под шапката на отрасловото министерство. Идеята е да бъдат заменени управления, които са назначени без конкурсна процедура.
Собственикът на „ Лукойл Нефтохим “ се разделя на две
Руският енергиен колос „ Лукойл “ обмисля да раздели звеното си за търговия с нефт – Litasco. То е притежател на нефтената рафинерия в Бургас – „ Лукойл Нефтохим “. Освен това съветският „ Лукойл “ обмисля да продаде и част от рафинериите си в Европа, защото се стреми да ограничи въздействието на глобите и идното европейско ембарго върху съветския недопечен нефт.
„ Нашият бранд е нашата ESG тактика “: Yettel с амбициозни еко и обществени цели
Да събере 27 000 кг електронен боклук и да понижи с 40% този от пакетирането при доставките, да има наети дами на 40% от софтуерните позиции в компанията, всяка година да предлага най-малко по едно IT решение в поддръжка на бизнес и обществената резистентност. Това са единствено част от амбициозните цели, които Yettel се ангажира да извърши през идните пет години.
Гугъл откри нов офис в Румъния
Румънският филиал на американския софтуерен колос Гугъл откри нов офис в северната ни съседка. Той се намира в Букурещ и в него ще бъдат наети над 350 чиновници. Новото пространство се намира в центъра на румънската столица. Помещава се в постройката Unirii View и в него към този момент работят 50 души, се споделя в прессъобщение на компанията. За първи път за него бе обявено през 2019 година, броени дни след оповестяването на договорката за Fitbit.
ЕЦБ би трябвало да работи с още едно огромно нарастване на лихвите
Европейската централна банка ще предприеме още едно голямо нарастване на лихвите по депозитите и рефинансирането, по време на срещата на 27 октомври. Това демонстрира проучване на Reuters измежду икономисти, множеството от които предлагат още едно повишаване със 75 базисни пункта.
Купувачите към този момент заобикалят съветския алуминий
Търговецът на първични материали Glencore е доставил обилни количества алуминий с съветски генезис до записаните хранилища на London Metal Exchange в Гвангянг, Южна Корея. Това оповестиха във вторник източници на Reuters, които са директно осведомени с въпроса.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР