Елън Мъск удържа на думата си към Пуерто Рико, за

...
Елън Мъск удържа на думата си към Пуерто Рико, за
Коментари Харесай

Мъск удържа на думата си към Пуерто Рико

Елън Мъск удържа на думата си към Пуерто Рико, за даване на батерии Powerpack след опустошението на урагана Мария, споделя Mashable.

Батериите Powerpack могат да бъдат употребявани за запазване на огромни количества сила, генерирана от слънцето и други средства. За разлика от дребните пакети на Tesla, предопределени за домашни електроинсталации, това са доста по-масивни батерии, предопределени за търговски и комунални цели. Батериите могат да съхраняват до 210 кВт мощност и са употребявани в плановете на Тесла  за основаване на устойчиви енергийни мрежи на хавайския остров Кауай и в американската част на Самоа. Сега батериите ще бъдат пуснати в употреба и в Пуерто Рико, с цел да оказват помощ за възобновяване на мрежата. Компанията също по този начин дава и сертифицирани чиновници, които да оказват помощ за инсталирането на батериите, а Мъск даде обещание, че от континента ще бъдат изпратени и още квалифицирани служащи.  

На изображение, оповестено от Electrek.Co в Twitter, се ивждат великански пакети с марката Tesla, които са разтоварени на летището в Сан Хуан през уикенда.   

 

Tesla starts shipping Powerpacks to Puerto Rico https://t.co/kCVwDp03n9pic.twitter.com/f1ujOLsgnP

— Electrek.Co (@ElectrekCo) 15 октомври 2017 година

 

Само 13,7% от електрозахранването на Пуерто Рико работи. Губернаторът на отрова Рикардо Росело си постави  " нападателната " цел да възвърне силата в мрежата до 95% до 15 декември т.г. и може би технологията за възобновима сила на Tesla ще бъде следващата стъпка в тази тенденция.

Изграждането на чисто нова енергийна мрежа въз основа на технологията на Tesla обаче ще отнеме доста повече от няколко месеца и ще изисква огромен брой акумулатори Powerpacks.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР