Ел Би Булгарикум въвежда още по-ниски цени от днес. Това

...
Ел Би Булгарикум въвежда още по-ниски цени от днес. Това
Коментари Харесай

Намалението на цените от Ел Би Булгарикум не било оправдано, от днес са още по-ниски

Ел Би Булгарикум вкарва още по-ниски цени от през днешния ден. Това е второ понижение за годината, откакто на 20 февруари те бяха свалени с 30%, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на сдружението Владимир Русев.

От през днешния ден кг сирене е с цена 12.90 лв/кг, а на кашкавала 15.90 лв/кг, " Акцентът е върху дребните разфасовки, тъй като те се използват най-вече от хората с ниски приходи ", акцентира назначенията преди по-малко от месец шеф.

Новият шеф на сдружението посочи, че понижението през февруари не е бил пазарно целесъобразно. Това е следващо нарушавания, което новото управление приписва на остарялото. Сега цените можело да се смъкват, тъй като били контрактувани по-добри условия за доставка на суровините.

През февруари някогашният началник на " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов беше освободен като изпълнителен шеф на сдружението. Основното обвиняване, пристигнало от министъра на стопанската система Никола Стоянов, е, че е сключил неблагоприятен за държавното сдружение контракт с медиатор за покупката на мляко. Имаше и обвинявания за купени нови коли на прекомерно високи цени.

Маринов отвърна, че Стоянов е лобирал за компания, от която да бъде зареждано мляко. На 10 март министерството на стопанската система изпрати в прокуратурата документите, събрани против бившето управление на " Ел Би Булгарикум ".

Според Русинов все още сдружението е на облага, а качеството е пример за пазара.

Междувременно по време по време на посещаване на министъра на стопанската система Никола Стоянов в Израел се разбра, че " Ел Би Булкарикум " възнамерява да построи лична кравеферма. Това може да се случи и с компании от Израел, които проявявали интерес за общи планове с български предприятия в млечната промишленост.

" Израелски ферми са постигнали едни от най-високите равнища в млекодобива в техните ферми - приблизително по 12 000 литра на година от крава ", се показва в известие на Министерството на стопанската система и промишлеността във връзка визитата на Стоянов. Основната заслуга за този резултат била на профилиран програмен продукт за ръководство на кравефермите, който в действително време давал цялостна информация за всяко животно и анализирал какво в храненето и развъждането би трябвало да се промени, с цел да се получи оптимален рандеман.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР