Екзотиката в Мареk Юнион-Ивкони продължава и през този сезон. Дупничани

...
Екзотиката в Мареk Юнион-Ивкони продължава и през този сезон. Дупничани
Коментари Харесай

Нова перла от Уганда почва с Марек Юнион-Ивкони, чакат го до дни

Екзотиката в Мареk Юнион-Ивкони продължава и през този сезон. Дупничани са на път да завлечен другата огромна звезда на Уганда. 21-годишният Катбарт Малинга ще дойде до края на седмицата в Дупница и ще стартира тренировки с дупничани. Националът на африканската страна и досегашният състезател на Марек – Окело Дауди са посочени за най-хубавите млади играчи в страните към езерото Виктория. Дупничани към този момент изпратиха чартърен за един сезон Дауди в турския гранд Галатасарай. Двуметровият Малинга играе и като посрещач и като диагонал, като на място ще се реши на кой пост ще бъде употребен.

" В националния ни тим е най-вече посрещач, само че е играл и на моя пост, в случай че не ми е вървяла играта. Притежава огромен отскок и взривност, а пайпът му е едно от най-силните оръжия. Изключително надарен, трудолюбив и съм уверен, че по метода по-който се работи в Дупница, ще усъвършенства доста играта си, самият аз съм образец за това. Трябва да се прояви самообладание, както бе с мен, тъй като разликата в подготвителния развой, а и като експерти в Уганда и в България е несравнима. Малинга е в този момент при мен в Турция и му описах в детайли за България всичко, както и за клуба, почитателите и града. Всичко, което съм почнал да реализирам във волейболната си кариера, дължа на Марек Юнион-Ивкони, за което ще съм им признателен постоянно ", разяснява Дауди.

" Чакаме Малинга до края на седмицата. Имаме наблюдения върху играта му от няколко мача. Интерес имаше към него и от два други европейски клуба, само че момчето явно е схванало и проучило, че ние сме трамплин към огромния волейбол в Европа. Нека го видиме няколко дни и в случай че всичко е наред, ще стартираме процедура за изваждане на работна виза за България ", добави мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

Милчо Максимов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР