Eкземата, уртикария и косопад са последствията за кожата след прекаран

...
Eкземата, уртикария и косопад са последствията за кожата след прекаран
Коментари Харесай

Тежки COVID последствия: 60% от преболедувалите се оплакват ...

Eкземата, уртикария и косопад са следствията за кожата след прекаран COVID-19. Това стана ясно от конференцията на Българското дерматологично сдружение (БДД) преди старта на 14-та Национална акция “Диагностика и профилактика на кожните алергични болести ”, съобщи БГНЕС.

“Освен дезинфектантите, които унищожават външния пласт на кожата, парфюмите също оказват въздействие и могат да провокират алергична реакция. Трябва да се употребява верен крем за ръце, който да образува външен пласт, който да защищава ръцете ни денем, когато се постанова да използваме антисептици ”, това посъветва доцент доктор Развигор Дърненски.



До. доктор Румяна Янкова посочи, че уртикарията се получава по импровизиран метод, тя е хронична и има повече от шест седмици резултат върху пациента. “Знае се, че при коронавирус инфекцията кожните проблеми се следят преди развиването на коронавирус признаците като да вземем за пример копривната тресчица. Вече след развиването на инфекцията се вижда уртикария и в четиримесечен интервал от време не престават следствията от вируса върху кожата ”, изясни още тя.

В началото кожните лекари стояхме доста встрани, тъй като кожните проблеми първоначално бяха доста редки. Изведнъж, когато завърши Коронавирус пандемията 60% от пациентите започнаха да се оплакват от косопад ”, това показа и доцент доктор Жана Казанджиева. “Всеки един косъм минава през четири цикъла. Косопадът поражда точно, когато от първия се минава в последния стадий- от етап на развиване се минава към етап на отмора. Този косопад трае към 3 месеца, а в Ухан след направено изследване излиза наяве, че 48,5% от COVID-пациентите се оплакват от косопад. Този проблем се назовава пост Коронавирус или късен Коронавирус синдром ”, изясни още доцент Казанджиева. За този проблем даваме разнообразни добавки, витамини, подхранващи лечения и маски за коса, само че за излекуването на косопада би трябвало време ”, добави още кожният лекар.

 

Повече от 150 млн. европейци страдат от хронични алергични болести и прогнозите са, че през 2050г. половината от европейската популация ще боде наранена от алергични проблеми. Освен това кожната алергия се среща при над 30% от дейното население в развитите и разрастващите се страни и е измежду най-честите аргументи за краткотрайна нетрудоспособност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР