Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина на

...
Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина на
Коментари Харесай

Екваториална Гвинея разби домакина Кот д`Ивоар за КАН

Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина на Купата на африканскиите народи Кот д'Ивоар в финален мач от група " А ".

На Олимпийския стадион " Аласан Уатара " в Абиджан Eмилио Нсуе откри резултата в 42-ата минута. В добавеното време на първата част Кот д`Ивоар можеше да изравни, само че гол на Ибрахим Сангаре бе анулиран поради засада.

Екваториална Гвинея усили преднината си в 72-ата минута, когато прецизен беше Пабло Ганет. Три минути по-късно Емилио Нсуе с втория си гол в мача направи 3:0. Крайното 4:0 офирми Яник Буйла в 88-мата минута пред невярващите погледи на последователите на Кот д`Ивоар.

Победата изкачи Екваториална Гвинея на първото място със 7 точки, колкото има и втория Нигерия, който победи с 1:0 Гвинея-Бисау след автогол на Опа Санганте в 36-ата минута. 

Кот д`Ивоар приключи на трета позиция с 3 точки и ще се надява на положително стичане на събитията в другите групи, с цел да продължи напред като един от четирите най-хубави трети тима. Гвинея-Бисау приключва на дъното без актив.

На осминафиналите Нигерия ще играе с втория в група " С ", до момента в който Екваториална Гвинея ще срещне третия от групите " С ", " D " или " Е ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР