Екваториална Гвинея е четвъртфиналист на турнира за Купата на африканските

...
Екваториална Гвинея е четвъртфиналист на турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Екваториална Гвинея отстрани фаворита Мали от Купата на африканските нации


Екваториална Гвинея е четвъртфиналист на шампионата за Купата на африканските народи за трети път в историята. След като сервира една от най-гръмките сензации в модерната история на конкуренцията, печелейки с 1:0 против носителя на трофея Алжир в груповата фаза, отборът на селекционера Хуан Мича отстрани и мощния тим на Мали, побеждавайки го с 6:5 след осъществяване на дузпи.

Двата отбора бяха противници в последния осминафинал на шампионата в Камерун, а в идната фаза Екваториална Гвинея ще опита да изхвърли още един от любимците - Сенегал.
Снимка: Reuters

След като в постоянното време и продълженията не бе маркиран гол, при дузпите с две спасявания блесна вратарят на спечелилите Хесус Овоно. След като капитанът на неговия отбор Емилио Нсуе пропусна още първия углавен удар, Мали си завоюва преимущество, повеждайки с 1:0, а по-късно и с 2:1. При третата дузпа за " орлите " обаче 20-годишният Овоно, който е благосъстоятелност на испанския " Алавес ", отрази изстрела на бранителя Масадио Айдара. Нов пропуск от футболист на Мали - Адама Нос Траоре, даде опция на противника да завоюва с реализация на десетата дузпа, само че ударът на Пабло Ганет бе отразен от вратаря Ибрахим Мункоро.
Снимка: Reuters

Последваха шест следващи осъществени дузпи, до момента в който Овоно не реагира чудесно при осъществяването на централния бранител Фалай Сако, с цел да изпрати Екваториална Гвинея в идващия кръг.

" Националният гръм " е измежду най-хубавите осем за трети път в историята си, само че за първи път в шампионат, на който не е хазаин. През 2015 година тимът записа рекордното си достижение от четвърто място в крайното класиране. Екваториална Гвинея продължава напред с едвам един позволен гол в четири мача.

Мали влезе в срещата като победител от Група 6, само че се провали при дузпите, откакто бе триумфирал в предходните два случая, в които се бе наложило да извършва такива на Купата на африканските народи. " Орлите " бяха считани за един от скритите любимци за краен триумф, само че както и в Египет през 2019 година, още веднъж напущат битката още на осминафиналите. Макар и да претендира, че е един от грандовете на континета, Мали остава без извоювана Купа на африканските народи.

Снимка: Reuters


Ето и по какъв начин наподобяват всички четвъртфинални двойки:

Буркина Фасо - Тунис
Сенегал - Екваториална Гвинея
Гамбия - Камерун
Египет - Мароко

Програмата от втория кръг на елиминациите откриват Гамбия и домакина Камерун в събота, 29 януари, от 18:00. Мачът ще бъде излъчен директно в ефира на RING.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР