Еквадорската полиция е заловила над един тон кокаин в пратка

...
Еквадорската полиция е заловила над един тон кокаин в пратка
Коментари Харесай

Еквадор залови един тон кокаин в пратка за Германия

Еквадорската полиция е заловила над един звук кокаин в пратка за Германия, съобщи ДПА.

Служителите са конфискували 1,2 тона от опиата в резервоар, който щял да отпътува за Германия от пристанището в Гуаякил, оповестиха от полицията на южноамериканската страна. Кокаинът е бил прикрит в 31 куфара зад товар от банани.

През последните години Еквадор затъва все по-дълбоко в кървавата война за зони на въздействие и транспортни направления в интернационалната търговия с опиати, показва ДПА. Страната се намира на директния път на кокаина, създаван в Колумбия, Боливия и Перу, който по-късно се транспортира незаконно в Съединени американски щати или Европа.

Наскоро в страната се ускориха конфликтите сред враждуващи наркобанди. Броят на убийствата през предходната година е достигнал най-високото равнище в историята на в миналото мирната страна.

През август претендентът за президент Фернандо Вилявисенсио беше убит след избирателен протест една седмица и половина преди първия тур на президентските и парламентарните избори в страната. Той беше оповестил, че в случай че завоюва изборите, ще се бори с престъпността и корупцията.

На 15 октомври левият политик Луиса Гонсалес от лагера на някогашния президент Рафаел Кореа, който е наказан за корупция, и банановият бизнесмен Даниел Нобоа ще се изправят един против различен на втория тур на изборите, откакто нито един претендент за президент не съумя да завоюва безусловно болшинство на първия тур през август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР