Еквадор: Президентът на страната нареди депортирането на чуждестранни затворници. Президентът

...
Еквадор: Президентът на страната нареди депортирането на чуждестранни затворници. Президентът
Коментари Харесай

Еквадор: Президентът на страната нареди депортирането на чуждестранни затворници

Еквадор: Президентът на страната подреди депортирането на задгранични пандизчии. Президентът на Еквадор Даниел Нобоа подреди депортирането на всички чужденци, затворени в пандизите в страната. Която остава изправена пред големи проблеми в своята затворническа система и утежняване на рецесията със сигурността заради дейностите на банди, занимаващи се главно с трафик на опиати.

Той подреди на затворническата работа да стартира нужните административни процедури за чужденци

с цел да изтърпят присъдите си „ в техните страни на генезис или народност “, в изпълнителна заповед, която подписа.

Президентът Нобоа акцентира, че номиналният потенциал на пандизите в Еквадор доближава единствено 30 200 места, само че в тях са затворени повече от 33 000 души. Преброяване, осъществено през 2022 година, демонстрира, че повече от 10% от пандизчиите в центровете за задържане в страната са жители на други страни.

Нобоа разгласи изключително състояние на 8 януари

ден след бягството на авторитетния водач на бандата Хосе Адолфо Масия, прочут също като „ Фито “, което провокира протести в пандизите в цялата страна.

Групи за трафик на опиати, чиито членове, с изключение на локални поданици, са и жители на Колумбия и Мексико, са въвлечени в безмилостна война за надзор над пандизите. Само от началото на годината минимум 20 пандизчии са били убити и към 200 служители на реда или надзиратели в пандиза са били отвлечени.

В средата на януари младият президент Нобоа, наследник на магнат, разгласи депортирането на към 1500 колумбийски пандизчии. Но Богота отхвърли мярката, като в същото време предизвести, че тези колумбийски жители, репатрирани едностранно от еквадорските управляващи, ще бъдат освободени, откакто преминат границата.

 

Източник: AFP / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР