Еквадор надигра домакините от Катар с 2:0 в мача на

...
Еквадор надигра домакините от Катар с 2:0 в мача на
Коментари Харесай

Еквадор срази домакините на старта на Световното първенство

Еквадор надигра домакините от Катар с 2:0 в мача на откриването на 22-то издание на Световното състезание по футбол. На стадион „ Ал Баит “ в Ал Хор, на 40 км от столицата Доха, южноамериканците удариха противника с два гола до почивката и потеглиха сполучливо в група А на конкуренцията .

Още в самото начало възпитаниците на Густаво Алфаро преодоляха вратаря на катарците Саад Ал Шийб. Енер Валенсия се разписа с глава след акробатична асистенция на негов съотборник, само че попадението бе анулирано след инспекция на Системата за видеоповторение (ВАР) за засада на еквадорски футболист. Нищо обаче не можеше да спре нападателя на южноамериканците в 16-та минута, когато той се разписа удобно от дузпа за нарушаване на Ал Шийб в наказателното поле на Катар. Домакините просто не можеха да отговорят на темпото на противника, който удвои задатъка си след към половин час игра, когато Анхело Пресиадо откри Валенсия, а той не сбърка за 2:0 след акуратен изстрел с глава. Най-доброто състояние за домакините пристигна в добавеното време на първата част, когато Алмоес Али бе задължен да засече с глава центриране на собствен съотборник, само че не съумя да се оправи от непосредствена непосредственост.
Енер Валенсия (л) вкара и двата гола за еквадорците.
В началото на втората част Еквадор имаше опция да направи преднината си класическа, само че Ал Шийб бе на мястото си. От другата страна Педро Мигел имаше нелош късмет да понижи недостига на катарците, само че топката мина настрана от вратата на Ернан Галиндес. В последна сметка до края на срещата не паднаха нови попадения и по този начин Еквадор потегли с победа на Световното. Тимът води еднолично с три точки, до момента в който Катар е на дъното. За първи път хазаин губи откриващия си мач на Мондиал в историята на международните шампионати. Утре Сенегал се изправя против Нидерландия в другия дуел от групата.

В идващите си срещи Катар играе с първенеца на Африка в петък, 25 ноември, от 15:00 часа българско време, до момента в който южноамериканците имат за противник „ лалетата “ също в петък, незабавно след приключването на дуела сред домакините и Сенегал.

По-рано, 22-то издание на Световното състезание по футбол бе намерено с тържествена гала. В ролята на водещ бе един от най-популярните холивудски артисти - Морган Фрийман, прочут с ролята си в " Изкуплението Шоушенк " .

Освен Фрийман, в церемонията по откриването на шампионата на планетата участваха Ганим Ал Муфтах - катарски бизнесмен, който има рядкото заболяване Синдром на каудалната регресия, което поврежда долната част на гръбначния дирек. В момента Ал Муфтах учи в Университета Лоуборо.
Морган Фрийман (л) и Ганим Ал Муфтах (д).
След появяването на познатия като " Момчето знамение ", церемонията продължи с ремикс на разнообразни футболни викания от целия свят, наименуван " Скандирания на нациите ". Впоследствие на сцената се появиха талисмани от предходни Мондиали, в това число Уили от Световното през 1966 година. Разбира се, на почитателите бе показан и формалният маскот на шампионата в Катар - Ла " ееб.

Последва осъществяване на музикалните звезди Чон Чонг Кук и Фахад Ал Кубаиси. Те изпяха дружно песента " Мечтатели ". Церемонията бе закрита с тирада от един от главните играчи в катарския народен тим.

Ентусиазирани почитатели на футбола пък се събраха във фензоната в столичната зала „ Христо Ботев “, с цел да гледат церемонията по откриването и първия мач на шампионата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Преди началото на дуела посетителите в залата бяха сюрпризирани с осъществяване на " Излел е Дельо бунтовник " от 101 каба гайди и именитата Валя Балканска, като след края на мача изпълнителите още веднъж ще се качат на сцената. Организаторите на фензоната възнамеряват да има музика и футбол всеки ден в зала " Христо Ботев " през идващия месец .

" Очевидно хората с неспокойствие чакат Световното, ще има доста концерти, това е главното, което ще се случва сред мачовете, има и доста други неща, имаме гейминг зони, детски кътове. Ще бъде доста прелестно. Ние сме тук да се забавляваме и желаеме да дадем на футболния почитател в България нова страст, нещо, което не е правено до момента ", разяснява основният уредник на събитието Малин Миланов, който даде и любопитна прогноза за първенец на Мондиала: " Днес ми писаха във Вайбър, че международен първенец ще са Камерун, не знам дали ще се случи. Лично моят любимец е Белгия, тъй че им притискам палци ".
Малин Миланов.
От 20 ноември до 18 декември зала „ Христо Ботев “ в Студентски град ще се трансформира в най-голямото събитие в България, съпровождащо шампионата в Катар. Това е единствената фензона, подкрепяна публично от посолството на Катар, като на откриването участва и посланикът Н. Пр. Фахад Ибрахим Ал-Мушаири. От посолството са обезпечили специфични юбилейни колекционерски медали, които почитателите ще могат да завоюват в проведените игри. Същите ще се подаряват на ВИП гостите по време на Световното състезание в Катар.

Стефан Вълдобрев, Дичо, 101 каба гайди, „ Уикеда “, 2BONA DIM4OU, Боро Първи & Атанас Колев, Кали & BMX BAND и други известни български реализатори ще радват безусловно гратис публиката в зала „ Христо Ботев “ по време на Световното състезание по футбол. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР