Еквадор е обхванат от размирици, отвличания и експлозии. Президентът Даниел

...
Еквадор е обхванат от размирици, отвличания и експлозии. Президентът Даниел
Коментари Харесай

Размирици, отвличания и взривове: Обявиха извънредно положение в Еквадор

Еквадор е обзет от безредици, отвличания и детонации. Президентът Даниел Нобоа разгласи, че страната се намира в положение на " вътрешен въоръжен спор " и вкара изключително състояние.
Членове на незаконни групировки започнаха отвличания и изтезания, а въоръжени нахлуха в телевизионно студио. Силите на реда се пробват да възстановят реда.
Във вторник предаване онлайн на еквадорската социална телевизия ТС беше прекратено от маскирани, които нахлуха, размахвайки оръжия и експлозиви, и принудиха чиновниците да легнат на пода. След това в студиото пристигнали тежко въоръжени военни, които освободили всички чиновници и арестували нападателите.
„ Благодаря на Бога, че сме живи, тъй като нападението беше извънредно грубо. Бяхме онлайн с моята партньорка Ванеса Филела, когато чухме, че има пердах пред студиото. Продуцентите ни споделиха: " Внимавайте, пробват се да влязат, ограбват ни ". Простреляха в крайници един от операторите ни, а на различен счупиха ръката. Полицията пристигна доста бързо, обгради телевизията и специфичните елементи се намесиха ”, споделя за ужаса телевизионният водещ Хорхе Рендон.
Президентът подреди обезвреждане на незаконните групи, занимаващи се с трафик на опиати.
„ От този миг всички терористични групи, посочени в указа на президента, съставляват военна цел. Настоящето и бъдещето на нашата татковина са заложени на карта. Няма да отстъпим, нито да преговаряме. Заради публичното богатство, справедливостта и реда не може да прекланяме глава пред терористите ”, безапелационен беше командващият специфичните елементи на Еквадор Хайме Вела.
Еквадор е разтресен от безредици, откакто в неделя от килията си изчезна Адолфо Масиас-Фито - лидер на бандата „ Лос Чонерос ”. Същия ден той трябвало да бъде изместен в затвор с оптималната степен на сигурност.
Заради насилието в Еквадор, изключително състояние беше оповестено и граничните елементи на Перу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР