Ексцентричният главен изпълнителен директор на технологичната компания заяви пред Карлсън,

...
Ексцентричният главен изпълнителен директор на технологичната компания заяви пред Карлсън,
Коментари Харесай

Основателят на Telegram Павел Дуров в екслузивно интервю: Натискъ...

Ексцентричният основен изпълнителен шеф на софтуерната компания съобщи пред Карлсън, че той и Telegram - едно от най-бързо разрастващите се приложения за известия в света - са се преместили в Дубай през 2017 година, с цел да избегнат " геополитическо обвързване " или " избор на спечелили във всяка политическа битка ".

" Предпочитам да бъда свободен, в сравнение с да одобрявам заповеди от който и да било ", сподели Дуров в едночасовото изявление, оповестено в канала на Карлсон в YouTube в сряда.

По време на всеобщите митинги против подправянето на парламентарните избори в Русия през 2011-2012 година Дуров съобщи, че е отказал държавни заповеди да отстрани опозиционните общности в обществената мрежа " ВКонтакте ", на която е съосновател през 2007 година

През 2013 година Дуров съобщи, че сходно съветско искане по време на митингите на Евромайдана в Украйна му е дало " две неоптимални благоприятни условия ": да се подчини или да подаде оставка като основен изпълнителен шеф на " ВКонтакте " и да избяга от Русия.

 

" Избрах второто ", споделя Дуров, чиито спирки включват Берлин, Лондон, Сингапур и Сан Франциско - където споделя, че е бил ограбен след среща с някогашния изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси - преди да се откри в Дубай.

" Отговорът ни беше: " Чакайте малко, това е друга страна. Няма да предадем украинските си консуматори, тъй като вие ни помолихте да го създадем ", споделя Дуров пред Карлсон за своята позиция. " Решихме да откажем и това не се одобри доста добре и от съветското държавно управление ".

По-късно " ВКонтакте " попада под контрола на магнати, свързани с Кремъл, и в този момент се оглавява от сина на вътрешен за Кремъл човек.

Дуров отхвърли опасенията, че Telegram, който е извънредно авторитетен в рускоезичните страни, се управлява от съветската страна, и допусна, че западните му съперници може да са популяризирали слуха заради опасения за разрастването му.

 

Той също по този начин твърди, че ФБР се е пробвало скрито да вербува един от разработчиците на Telegram, с цел да сътвори задна малка врата в месинджъра по време на последното му посещаване в Съединени американски щати. Дуров предвижда, че Telegram, който има 900 милиона дейни консуматори, ще надвиши 1 милиард дейни месечни консуматори в границите на една година.

Приложението, което се популяризира като инструмент за безвредна и сигурна връзка, не употребява криптиране от край до край по дифолт.

Карлсон, който е прочут с разпространението на теории на конспирацията и извънредно десни възгледи, интервюира съветския президент Владимир Путин в Москва през февруари.

Интервюто с Дуров означи дебюта на канала Telegram за неговата мрежа Tucker Carlson Network.

 

Превод и редакция ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР