Ексцентричен гений и необикновен човек във всяко отношение. Никола Тесла

...
Ексцентричен гений и необикновен човек във всяко отношение. Никола Тесла
Коментари Харесай

Уловил ли е Никола Тесла сигнали от извънземна цивилизация?

Ексцентричен талант и невероятен човек във всяко отношение. Никола Тесла е роден в нощта сред 9 и 10 юли 1856г в село Смилян в Австрийската империя. Според една история, в нощта на раждането му бушувала гръмотевична стихия, заради което акушерката изкоментирала, че „ той ще бъде дете на бурята “, на което майка му дала отговор: „ Не, на светлината. “

Тесла го няма към този момент повече от 70 години, само че вечно ще бъде запомнен като един популярен човек. Онези, които го познавали, разказвали, че той е свръхчовек. Някои даже го мислели за извънземен, изпратен на Земята, с цел да помогне на софтуерното развиване на хората.

И все пак, един от най-големите изобретатели става за посмешище през 20-ти век и умира самичък в хотелската си стая.

Като споделяме „ откривател “, нямаме поради, че е подобрявал към този момент съществуващите технологии. Той е създавал прототипи и нови промишлености. За живота му сме ви разказвали и преди, по тази причина ще си поговорим за една доста забавна история, за която не можем да сме сигурни дали се е случила или не.

Според един мит, Тесла е бил първият, който се е опитал да комуникира с непознати светове посредством радиовълни.

През 1899г, той бил в лабораторията си в Колорадо Спрингс, където изпращал големи електрически заряди в земята и от 85-метровата кула, която бил построил. Разполагал с принадлежности, с които записвал електромагнитните промени в радиус 1800км. Било опит от пропорциите на Франкенщайн.

По време на опита, Тесла почнал да записва странни данни с инструментите си. Той бил сигурен, че става въпрос за някакъв сигнал.

Сигналите идвали от време на време и с такава периодичност и ред, че не отговаряли на нищо на Земята.

„ Бях осведомен с сходни електрически разстройства, причинявани от Слънцето, Северното зарево и магнитното поле на Земята, по тази причина бях сигурен, че тези съмнения не се дължаха на нито една от тези причини… “

„ Поради естественото на опитите ми беше изключено измененията да са в резултат на атмосферни влияния…. Макар да не можах да плана смисъла им, никога не можех да мисля, че са изцяло инцидентни. Сигналите имаха значение. Те са резултат от опита на някакви човешки същества, не от този сят, да споделят с нас… Напълно съм уверен, че не идват от Земята… Все повече считам, че съм първият, чул поздрава на една планета към друга. “

В списание Collier’s Weekly от 9 февруари 1901г, Тесла написа следното:

„ С подготвеност мога да показвам, с разход не повече от 2000 конски сили, че сигнали могат да бъдат изпратени до планети като Марс с не по-малка акуратност от известията, които изпращаме по телеграф от Ню Йорк до Филаделфия. “

Той твърдял, че е прихванала сигнал от Марс или Венера, употребявайки високоволтажно съоръжение в Колорадо Спрингс. Освен това е предсказал, че междупланетната връзка „ ще се трансформира в преобладаваща концепция на века “.

След като споделя на света за тези сигнали, той повече не разисква инструментите, които е употребявал, нито сигналите. Въпросът по-късно е прегледан от Стантън Т. Фридман, нуклеарен физик и един от най-известните уфолози в света, в неговия отчет „ Исторически отчет за живот в космоса: Тесла, Маркони, Тод “.

Неговата цел била да изследва истинските данни на Тесла, Маркони и Тод, с цел да дефинира дали днешната просвета не повтаря опитите на тези хора да засекат извънземни сигнали от далечна планета.

„ Щом бъде открита връзка, даже и най-простата, като да вземем за пример обмяна на цифри, напредъкът към по-сложна такава ще бъде доста бърз. “ – продължава Тесла.

„ Марсианците или жителите на която и друга планета, които са ни алармирали, ще схванат, че ние сме получили сигнала и сме изпратили отговор. Да предадем някакво знание по този метод, въпреки и доста мъчно, не е невероятно и към този момент съм разкрил метод да го направя. “

Успял ли е Тесла да изпрати радиосигнали до непознати планети? Засякъл ли е подобен сигнал от друга цивилизация или е позволил неточност?

Вероятно в никакъв случай няма да разберем. Поради финансовите му проблеми (Тесла в никакъв случай не е бил добър предприемач, единствено брилянтен учен), огромна част от записките и движимостите му са продадени след гибелта му. Колко от откритията и трудовете му са изгубени вечно не е ясно.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР