Екстремно високите температури в Тексас поставят нови предизвикателства пред копачите

...
Екстремно високите температури в Тексас поставят нови предизвикателства пред копачите
Коментари Харесай

Адска жега в Тексас спря копаенето на биткойни и колите Tesla

Екстремно високите температури в Тексас слагат нови провокации пред копачите на биткойни и притежателите на коли Tesla.

Горещото време спря за известно време копаенето на криптовалути, с цел да се понижи натоварването върху електропреносната мрежа. В нормален режим работата на оборудването изисква над 1000 мВт електрическа енергия, което съставлява към 1% от общата мощ на мрежата в щата, осведоми The Verge.

Копачи на биткойни се стекоха в Тексас през последната една година. Причината е възбраната за техния рандеман в Китай. Страната се отнесе строго към тази промишленост и забрани копаенето на биткойни на територията ѝ Като резултат Съединени американски щати се трансфораха в най-големия център за копаене в света.

Заради адската горещина компанията Tesla също взе ограничения. Тя помоли своите клиенти в Тексас да не зареждат електрическите автомобили си в час пик, с цел да се избегне претоварване на електропреносната мрежа на щата. Операторът ѝ ERCOT също прикани жителите да пестят сила. В момента електрическата мрежа е в съвсем спешно положение.

Tesla разпрати предупредително известие на екраните на своите коли. Компанията предлага да се заобикаля презареждане във времевия откъслек от 15:00 до 20:00 часа.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР