Екстремно студеното време в САЩ отне десетки човешки животи, но

...
Екстремно студеното време в САЩ отне десетки човешки животи, но
Коментари Харесай

Хиляди прилепи в хипотермичен шок заради екстремния студ в Тексас


Екстремно студеното време в Съединени американски щати лиши десетки човешки животи, само че заплаши и оцеляването на хиляди прилепи.

Вълна от леден въздух провокира хипотермичен потрес в колония от дребните бозайници, живеещи под мост в американския град Хюстън, щата Тексас.

Те са били съвсем замръзнали, губели захвата си и падали на тротоара от 9 метра височина, заяви Хуманната общественост на Хюстън на страницата си във Facebook.

Мексиканските прилепи са дребни и имат незначителни количества телесна лой. Затова не могат да оцелят дълго, когато лежат на земята при минусови температури, изясняват специалистите.

От предишния четвъртък Хюстън бе обзет за няколко дни от студена вълна. Температурите в региона паднаха до минусови двуцифрени стойности.

Над 1500 прилепи, паднали от моста в Хюстън, са били прибрани на топло и нахранени през уикенда от организация за отбрана на дивата природа.

Повечето от тях са се нуждаели от топлота и вода, само че най-засегнатите животинчета са били сложени в инкубатори и хранени интравенозно.

„ Невероятно, само че множеството от прилепите бяха избавени “, разясняват от Хуманната общественост.

Тази сряда температурите са се покачили до 22 градуса по Целзий и над 700 от прилепите са били пуснати назад в региона на моста и умерено са съумели да полетят из небето за инсекти.

Кадри, оповестени във Facebook, демонстрират връщането на дребните бозайници на независимост.



От Хуманната общественост на Хюстън оповестиха дарителска акция за основаването на специфична стая за рехабилитация на прилепи.

Наблюдението на прилепи е известно развлечение в Тексас, а редица мостове в щата имат големи колонии. Някои от тях притеглят гости на мръкване, когато животинките всеобщо се насочат на среднощно търсене на храна.



Междувременно студената вълна в Тексас докара и до замръзването на автомивка. Видео, оповестено в обществените мрежи, демонстрира „ интериор “ от големи ледени висулки.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР