Екстремисти атакуваха военен пост в Пакистан близо до Афганистан в

...
Екстремисти атакуваха военен пост в Пакистан близо до Афганистан в
Коментари Харесай

Атака срещу военен пост на Пакистан уби 7 души по сигурността

Екстремисти нападнаха боен пост в Пакистан покрай Афганистан в събота сутринта. За офанзивата е използвано транспортно средство, натоварено с експлозиви. 7 членове на силите за сигурност са починали, заяви пакистанската войска.

Нападателите са шестима , се споделя в изказване на военното медийно крило, без да се посочва групировката, виновна за офанзивата.

" Терористите се блъснаха с избухливо транспортно средство в стълба, последвано от голям брой самоубийствени атентати, които доведоха до сриване на част от постройка, което докара до шахадат (мъченичество) на петима ", се споделя в изказването. Другите двама членове на силите за сигурност са убити в по-късни борби с екстремистите.

Жители на Вазиристан, граничеща с Афганистан област в пакистанската провинция Хайбер Пахтунхва, споделиха пред Ройтерс, че детонацията е раздрусала порти и е счупила прозорци.

Пакистанското държавно управление и чиновници по сигурността споделят, че офанзивите са се нараснали през последните месеци, като отговорността за доста от тях е поета от пакистанските талибани (TTP). Длъжностни лица показват, че екстремистите употребяват афганистанска земя за осъществяване на офанзиви.

Това навреди на връзките сред Пакистан и ръководещите афганистански талибани, които отхвърлят да разрешат Афганистан да бъде употребен от екстремисти.
 Две детонации убиха 26 души в деня преди изборите в Пакистан
Две детонации убиха 26 души в деня преди изборите в Пакистан

Имран Хан прикани последователите си да останат пред изборните секции след гласуването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР