Екстремално висок е индексът за пожари в голяма част от

...
Екстремално висок е индексът за пожари в голяма част от
Коментари Харесай

Екстремална опасност от пожари днес -

Екстремално висок е показателят за пожари в огромна част от Дунавската низина и Горнотракийската равнина за през днешния ден, предизвестява Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Забранено е паленето на открит огън в горските и земеделските региони. Забранено е пушенето и паркирането в площи с посеви със зърнено-житни култури.

Валежи не се чакат в околните няколко дни, температурите се покачват. Днес те ще доближат 33 градуса, в София - към 27°. Денят ще е безоблачен. След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 6 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 52 мин.

През идващите дни до края на седмицата времето ще бъде слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, само че ще остане без превалявания. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, по Черноморието ще духа слаб, след обяд до сдържан североизточен вятър. Температурите постепенно ще се покачват и в събота и неделя оптималните ще са сред 34° и 39°. В понеделник се покачва вероятността за по-значителни нараствания на облачността и краткотрайни валежи на обособени места.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР