Екстравагантен начин за пестене на енергия предложи кметът на молдовската

...
Екстравагантен начин за пестене на енергия предложи кметът на молдовската
Коментари Харесай

Кметът на Кишинев иска да изключи радиаторите на властта |

Екстравагантен метод за икономисване на сила предложи кметът на молдовската столица Кишинев Йон Чебан. Той упорства да се изключи отоплението в постройката на държавното управление, Народното събрание, администрацията на президента и министерствата, с цел да се отопляват жилищата на хората.  

" Много от ведомствата се отопляват самостоятелно и могат сами да се изключат от отоплителната система. Това не се отнася за всички, които работят там, а за тези, които вземат решения. От това зависи дали топлото ще стигне до жилищата на хората или не ", написа Чебан във фейсбук, представен от ТАСС. Чебан даде обещание да изключи радиаторите и в кметството. 

Енергийната рецесия в Молдова се задълбочи след приключването на контракта на страната с " Газпром ". Преди дни Кишинев, че ще спре доставките, в случай че не бъдат платени отговорностите от 709 млн. $ и предложи да понижи цените на синьото гориво с 25%.

Това принуди Молдова да преустрои енергийната си система и тя мина на мазут от държавния запас. В страната бе въведено изключително състояние.

В момента се отопляват едвам 25% от жилищата, не по-различно е ситуацията в учебните заведения и публичните институции. Властите приканиха потребителите към строги икономии. А държавното управление задължи доставчиците на онлайн услуги и информация да отстранен подправените известия за опасност за националната сигурност поради неналичието на газ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР