Екстрадиция на млад българин. 23-годишен служител на кол център е

...
Екстрадиция на млад българин. 23-годишен служител на кол център е
Коментари Харесай

Екстрадират 23-годшния българин, работил в кол център


Екстрадиция на млад българин. 23-годишен чиновник на прът център е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група. Днес българският съд дефинитивно реши, че той би трябвало да бъде съден в Германия.

„ Когато видях обвиняването, аз бях шокиран. Никога не съм получавал такива суми, каквито написа в обвиняването “. С тези думи Иван Тилев се изправи пред Пловдивския апелативен съд, който прегледа единствено настояването за екстрадиция.

„ В нито един миг аз не съм считал, че се прави някаква лъжлива активност. Имахме директиви от директен шеф “, споделя той.

През 2020 година Иван намира работата в интернет. Задълженията - предлага на германци по телефона да влагат в акции и криптовалути.

През 2021 ГДБОП и немските управляващи влизат във компанията „ Тийм ъп груп “. Разследват интернационална скица за киберпрестъпления.

Според проверяващите у нас има и връзка сред мениджърите на компанията и различен прочут на полицията израелец - Гал Барак, станал известен като вълкът от София.

В Германия Иван Тилев се надява на обективен развой. Според обвиняването той е нанесъл вреди за 678 хиляди евро, а цялата компания - за 14 милиона евро.

„ Това не е истина! Да ти кажат на детето, че там щяло да бъде по-добре за него?! Нито аз имам средства, нито той има средства да се пази. “, разяснява татко му Димитър Тилев.

23-годишният мъж е застрашен от 15 години затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР