Екстрадираната в САЩ Ирина Дилкинска е превела 16 млн. евро

...
Екстрадираната в САЩ Ирина Дилкинска е превела 16 млн. евро
Коментари Харесай

16 млн. евро превела юристката на Ружа на арабски шейх

Екстрадираната в Съединени американски щати Ирина Дилкинска е превела 16 млн. евро на шейх Фейсал бин Султан Ал Касими от сметка на компанията ѝ “Би Енд Ен Консулт ”.

Тази финансова интервенция е избрана като съмнителна още през януари 2018 година в разпореждане на Специализираната прокуратура. Магистратите тук са работили по случая с Ружа Игнатова, само че по молба за следствие от Германия, където криптокралицата е обвинена за измами и пране на пари. По това време обаче Ружа Игнатова към този момент е изчезнала.

Фирми на Дилкинска, в това число и “Би Енд Ен Консулт ”, са употребени в схемата на Ружа Игнатова за прането на пари от излъганите вложители в “Уанкойн ”. Това излиза наяве от делото за екстрадицията на юристката, работила в централата на компанията в София.

16-те милиона евро са били подредени към сметка на дубайския шейх в Обединената арабска банка на 22 октомври 2015. Ал Касими е шеф там. Той е правоприемник на Султан бин Салим ал Касими. Основанието за превода от Дилкинска към шейха е “плащане на клиент ”, само че преводът е бил спрян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР