Експресно национално представително проучване на Алфа Рисърч“, проведено в периода

...
Експресно национално представително проучване на Алфа Рисърч“, проведено в периода
Коментари Харесай

Изследване на „Алфа Рисърч“ показва, че Русия далеч няма широка подкрепа у нас

Експресно национално представително изследване на „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 18-22 февруари т.г. измежду 900 пълнолетни жители от цялата страна, интервюирани по домовете им посредством директно стандартизирано изявление с таблети демонстрира, че за българите най-важните уроци, които би трябвало да научим след година съветска експанзия в Украйна, са за нуждата от общи единни дейности, както на Европа, по този начин и вътре в България.

Изследователите от „ Алфа Рисърч “ вършат изследването година, откакто Русия нахлу в Украйна.

51% считат, че Европа би трябвало да работи единно против всяка експанзия и война. Според 48% е належащо Европейският съюз да построи тактика за предварителна защита на сходни военни спорове.



Фокус върху българската позиция слагат към 40 на 100 от интервюираните. 43% декларират, че е необходимо българските партии и институции да изработят единна позиция към войната и глобите против Русия. За 40 на 100 България би трябвало да диверсифицира енергийните си доставки, с цел да не бъде подвластна от Русия.

Активната филантропична помощ, която държавни управления и елементарни жители към този момент оказаха на бягащите от войната оставя този въпрос малко по-назад в желанията, измежду към този момент научените уроци. Изрично го показват 34% от запитаните. 31% са на мнение, че Европа би трябвало да продължи да оказва военна помощ на Украйна, с цел да не се популяризира войната и в други страни.

Само 9 на 100 считат, че европейските страни би трябвало да правят отстъпка пред правото на силата и да изпълнят настояванията на Русия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР