Експресната поръчка за новите лична карта с чип се оказва

...
Експресната поръчка за новите лична карта с чип се оказва
Коментари Харесай

Експресна поръчка на лични карти: Десетки се отказаха от услугата, защото трябва да пътуват до София

Експресната поръчка за новите персонална карта с чип се оказва невъзможна, в случай че сте отвън София. Документът ще може да се издаде за осем работни часа, само че ще би трябвало да пътувате до столицата, с цел да го получите. За неуместната обстановка в която попадат всеки ден хората в страната споделя Нова тв.

Ако сте от Малко Търново или Габрово, да вземем за пример, и желаете персоналната ви карта да стане в границите на същия ден, ще се наложи да пътувате до София и то до избран адрес, с цел да си я получите. Само за месец и половина заявките за експресни поръчки за персонални карти в страната са над 2400.

Евелин Асенов и майка му пристигнали от Лом в паспортната работа в Монтана. Момчето желало да си подаде документите за нова персонална карта, която да  вземе в същия ден. Но схваща, че ще би трябвало да отиде до София, с цел да си я получи.

Асен от Монтана също желал да си заплати за експресна персонална карта, само че като схванал, че ще би трябвало да пътува до столицата, се отказал.

„ Исках да стане по- бързо, тъй като би трябвало да приготвям документи на щерка ми за чужбина, а без моите не става ”, споделя мъжът.

Летният сезон се оказва най-натоварен за паспортните служби в страната, тъй като хората се прибират от чужбина и бързат да си възобновят персоналните документи. Издаването на нови персонални карти започна от 17 юни, като е въведен обединен персонализационен център, който е единствено в София.

„ Въвеждането на това централизирано персонализиране прави обективно невероятно в границите на осем работни часа да бъде направена персоналната карта и да се върне назад за приемане в ОДМВР- та, които са отвън София ”, изясни Галина Захариева, нач. бранш БДС – Монтана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР