Експозицията Времена и хора-живите традиции в България с нова изложба,

...
Експозицията Времена и хора-живите традиции в България с нова изложба,
Коментари Харесай

Радев доволен, че сме богата на разнообразие на културни образци нация

Експозицията " Времена и хора-живите обичаи в България " с нова галерия, ремонтирани зали и един от най-старите асансьори в Европа впечатли президента Румен Радев, който откри експозицията в Етнографския музей в София.

Експозицията съумява да показа и разликите, регистрира президентът и изясни, че ние сме богати на разлики. Ние сме богата нация, богата на многообразие на културни мостри, съобщи още Румен Радев. Ние можем да бъдем образец, съгласно него. Нация, която не почита своята просвета, история и обичаи няма бъдеще, безапелационен е българският президент.

Това е разказът за живота и формите на другарство в селото и града през последните 200 години. Експозицията показва биографиите на предметите и хората, които са ги произвеждали, имали и употребявали. Историите приближават музейния експонат до съвременността и предлага на посетителя да огледа света през очите на разказващия.

С гайди и аплаузи бе посрещнат президента в Етнографския музей. Той дойде придружаван от брачната половинка си Десислава. Директорът на музея Петко Христов уточни, че изложбата е фантазия нацяло потомство етнографи. В експозицията е показано българското културно завещание, по думите му. Ние в действителност се гордеем с това, посочи Христов.

Президентът Румен Радев уточни, че зад мащабите на тази експозиция стои висок професионализъм, обич и безрезервност, както и доста труд. Той е удовлетворен, че експозицията е реалност. Тази експозиция е впечатляваща като благосъстояние, акцентира Радев. Тя съумява да сложи в центъра индивида, удовлетворен е президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР