Експозиция с творби от първото издание на ученическия конкурс По

...
Експозиция с творби от първото издание на ученическия конкурс По
Коментари Харесай

БНР откри изложба на даровити ученици

Експозиция с произведения от първото издание на ученическия конкурс " По стъпките на Сирак Скитник " бе показана в Българското национално радио точно на празника на публичната медия. Конкурсът за живописна творба, който се организира през октомври 2023 година в Сливен, е проведен от БНР, НХГ " Димитър Добрович " в Сливен и ГХГ, като част от самодейностите, с които БНР отбелязва 140-годишнината от рождението и 80-годишнината от гибелта на Сирак Скитник - първия шеф на Радио София, живописец, художник и сценичен критик, и първи ръководител на Дружеството на художниците (днес СБХ). Победителите в състезанието бяха наградени на 26 октомври 2023 година на тържествена гала в Сливенската изложба на празника на родния град на Сирака.
Наградите бяха избрани от жури с представители на Художествения съвет на НХГ " Димитър Добрович ", на Художествената изложба в града и на БНР. Първа премия бе присъдена на Мария Атанасова - ученичка в ХII клас на гимназията, следвана от Александра Иванова (втора награда) и Стела Недялкова (трета награда). С поощрителни награди бяха отличени Лиляна Александрова, Божидара Кикьова, Рената Реджева, Преслава Енчена и Марина Проданова. Награда за изцяло показване получи Стела Недялкова.
Творбите с картините на даровитите възпитаници от Националната художествена гимназия " Димитър Добрович " в Сливен са подредени в Мраморното предверие пред Първо студио на БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР