Експортът на втечнен природен газ (LNG) от Русия за страните

...
Експортът на втечнен природен газ (LNG) от Русия за страните
Коментари Харесай

Експортът на втечнен природен газ от Русия е нараснал с 58,6 % през 2018 г.


Експортът на полутечен природен газ (LNG) от Русия за страните от Азиатско-Тихоокеанския район се е нараснал през 2018 година с 58,6 % на годишна база – до 26 милиарда куб м, оповестява ТАСС, базирайки се на данните на Централното диспечерско ръководство на страната.

През декември експортът на LNG е бил с 29 % по-малко – 1,4 милиарда куб м.
Сега в Русия работят два завода за произвеждане на LNG: първият в страната план „ Сахалин 2 “, оператор, на който е Sakhalin Energy и пуснатият през декември 2017 година „ Ямал СПГ “ от компанията „ Новатек “. Според министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, страната може да усили каузи на пазара на LNG от актуалните 4 % до 15-20 % през 2035 година.

Основната ресурсна база за полутечен природен газ се намира в северната част – на полуостровите Ямал и Гидан, където запасите надвишават 38 трлн. куб м газ. Новак означи, че доставката по LNG-проектите няма да е за сметка на доставките на тръбопроводен газ.

По данни на Централното диспечерско ръководство на Русия, добивът на петрол и газов кондензат в страната се е нараснал през 2018 година с 1,6 % - до 555,837 млн. тона.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР