Експортът на ирански петрол е спаднал до 1,33 – 1,5

...
Експортът на ирански петрол е спаднал до 1,33 – 1,5
Коментари Харесай

Експортът на ирански петрол от април до октомври е спаднал почти два пъти


Експортът на ирански нефт е понижен до 1,33 – 1,5 млн. барела дневно през октомври, до момента в който през април той е бил в размер от към 2,5 млн. барела, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на източник и данните за придвижване на корабите Refinitiv Eikon. През септември размерът на износ на горивото от Иран е бил 1,6 млн. барела дневно.

Според данни на системата съвсем изцяло са прекъснати доставките на ирански нефт за Европа. Последен европейски вносител на ирански нефт остава Италия. Израел също продължава да експортира нефт за Турция, Китай, Индия и страни от Близкия Изток.

Според октомврийския отчет на ОПЕК, Иран през септември е понижил добива на нефт със 150 хиляди Барела дневно спрямо август – до 3,447 млн. барела дневно. Това значи, че Иран понижава добива с доста по-слаби темпове от експорта. Както оповестява организацията, остатъкът от нефт се складира на танкери в Персийския залив, а ръководещите в страната декларират, че са намерили нови купувачи на петрола си.

Мерките на Съединени американски щати против иранския енергиен бранш, в частност петролния би трябвало да влязат в действие на 4 ноември. Съединени американски щати обявиха, че ще доведат износа на ирански нефт до нула и приканиха купувачите на ирански нефт да се откажат от покупката му. Първите ограничения на Съединени американски щати против Иран, откакто президентът Тръмп съобщи излизането на страната от иранската нуклеарна стратегия стартираха на 7 август.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР