Експлозията на Кримския мост, за която Русия засега не е

...
Експлозията на Кримския мост, за която Русия засега не е
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Това е само началото

Експлозията на Кримския мост, за която Русия към този момент не е показала пряк провинен, провокира радостни реакции от украински публични лица, само че Украйна не пое директна отговорност, осведоми Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

Все още не е ясно дали детонацията е в резултат на умишлена офанзива или на случай, само че вредите по толкоз значима инфраструктура бяха нанесени в миг, когато Русия претърпя няколко провали на бойното поле и те евентуално ще помрачат още повече посланията на Кремъл към необятната съветска общност, че спорът върви по проект, отбелязва организацията. Освен това детонацията се случи ден откакто Путин навърши 70 години.

От началото на нашествието на 24 февруари украинските публични лица постоянно вършат подмятания за желанието си да унищожат Кримския мост, възприеман в Украйна като знак на съветската окупацията на Крим.

Пощенската работа на Украйна съобщи през днешния ден, че ще отпечата специфична марка в чест на детонацията.

Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, разгласява известие в Туитър, в което споделя, че случаят е единствено " началото ", само че въпреки всичко не загатва непосредствено дали украинските сили са виновни за детонацията.

" Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко, което е откраднато, би трябвало да бъде върнато на Украйна ", написа Подоляк.

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов разгласява в обществените мрежи фрагменти на горящия мост дружно с видео, в което Мерилин Монро пее " Честит рожден ден, господин президент ".

Николай Белиесков от Украинския институт за стратегически проучвания, който поучава президентството в Киев, съобщи, че Кримският мост е незаместим за съветските сили и, в случай че бъде пресечен, " целият съветски южен фронт ще се срине бързо и елементарно ".

Руският губернатор на град Севастопол се опита да успокои локалните поданици. " Ние не сме откъснати от континента! ", написа Михаил Развозжаев в Телеграм. " Запазете успокоение. Не изпадайте в суматоха ", добави той.

Кирил Стремоусов, назначеният от Русия заместник-управител на Херсонска област, разгласи, че случаят с моста " няма да се отрази доста на снабдяването на армията ". " Но ще има проблеми с логистиката за Крим ", призна той в обява в обществените мрежи.

Според съветското министерство на превоза железопътният трафик по Кримския мост ще бъде възобновен довечера.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР