Експлозия в склад за боеприпаси е пореден случай за последното

...
Експлозия в склад за боеприпаси е пореден случай за последното
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Има два интереса за взривения оръжеен склад

Експлозия в склад за муниции е следващ случай за последното десетилетие. Общото е, че обществеността по този начин и не знае кой стои зад тях. Това разяснява в " Денят запoчва " по Българска национална телевизия разяснява Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и посланик.

" Има два интереса, които движат тези събития в региона на отбранителната промишленост и в енергетиката. От една страна това са ползите на проведената престъпност и мафията или задкулисието, както го назоваваме в България, въпреки това са ползите на тези, които правят експанзията против Украйна.

В оръжейната област тези два интереса се наблюдават доста ясно от, бих споделил, 2009-2010 година насам ", означи Ноев.

Той уточни, че тези два интереса не са влизали в спор, като предписание вървят паралелно. В тези последни десетина години те се преплитат в една симбиоза, която им дава спомагателна мощ.

На въпроса за какво обществеността не вижда резултати от следствията, Ноев отговори:

" Защото тези два интереса са инструментализирани през българските органи, които са призвани да ни пазят от такива похищения. Те са инструментализирани най-много през прокуратурата, през ДАНС и в някаква степен през Министерство на вътрешните работи ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР