Експлозиите във военни обекти в тила на Русия показват неефективността

...
Експлозиите във военни обекти в тила на Русия показват неефективността
Коментари Харесай

Взривовете в Енгелс показват неефективността на руската ПВО, коментира вашингтонският Институт за изследване на войната

Експлозиите във военни обекти в тила на Русия демонстрират неефективността на съветската система за противовъздушна защита и ускоряват рецензиите, че Кремъл не може да отбрани територията си. Това заяви в дневния си разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 
Анализаторите означават, че гърмежите във военновъздушната база в Енгелс на 29 декември са вторият случай през последните три дни. " Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че става " все по-ясно " по какъв начин Русия не е в положение да противодейства на въздушните закани надълбоко в [територията си] ", показва ISW. Специалистите допускат, че повтарящите се бомбардировки на военно оборудване ще засилят рецензиите към Кремъл от страна на провоенно настроената общественост.
 
В отчета се споделя също, че някои блогъри към този момент са почнали да слагат под подозрение достоверността на отчетите на съветското министерство на защитата. Освен това те прибягват до присмиване на дейностите на управляващите.  " Те се майтапят, че неусетно кацане на водач на Червения площад (има се поради полетът на германецът Матиас Руст от Хелзинки до Москва през 1987 година, бел.ред.) сигурно би провокирало отговор, по-дълъг от едно изречение, от съветското държавно управление ", допълват от Института за проучване на войната.
 
Руското министерство на защитата (МО) отговори на продължаващите оценки на Запада, че съществено е изчерпало запасите си от високоточни оръжейни системи по време на масирания удар против Украйна, като съобщи, че в никакъв случай няма да изчерпи ракетите " Калибър ". ISW към този момент е оценявала, че съветските сили са понижили доста арсенала си от високоточни оръжейни системи, само че евентуално ще продължат да заплашват украинската сериозна инфраструктура в кратковременен проект и да предизвикват обилни премеждия на украинското цивилно население. Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи на 26 декември, че съветските сили разполагат с задоволително ракети, с цел да нанесат още два или три огромни удара.
 
ISW прави оценка, че съветската акция за сломяване на украинската воля за битка посредством огромни ракетни удари по сериозната инфраструктура ще се провали, даже в случай че руснаците съумеят да нанесат повече заградителни удари от оценката на Буданов. На 29 декември съветският министър на външните работи Сергей Лавров още веднъж съобщи, че Русия не желае да се ангажира с същински договаряния и да признае Украйна за самостоятелен участник в договарянията.
 
Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Кирил Буданов съобщи на 29 декември, че бойните дейности в Украйна са в задънена улица. В изявление за Би Би Си Буданов съобщи, че " обстановката е в застой " и че както съветските, по този начин и украинските войски не разполагат с запаси или благоприятни условия да продължат напред.
 
Кремъл продължава да манипулира съветското законодателство, с цел да даде на страната все по-широки пълномощия, употребявайки неразбираеми формулировки, с цел да отстрани несъгласието и да заплашва украинските симпатизанти. На 29 декември съветският президент Владимир Путин подписа допълнение към съветския Наказателен кодекс, което разрешава на съветските управляващи да осъждат руснаци на пожизнен затвор за " подкрепяне на подривна активност " или за " прекосяване на образование за осъществяване на саботажна активност " и за " образуване на диверсионна общественост " и сред 5 и 10 години затвор за " присъединяване в такава общественост ".
 
Основни заключения на ISW:
Руските сили нанесоха още една серия от ракетни удари по сериозна инфраструктура в Украйна;Руският външен министър Сергей Лавров удостовери нежеланието на Русия да води действителни договаряния с Украйна;Ръководителят на Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи, че бойните дейности в Украйна са достигнали до патова ситуация;Кремъл продължава да манипулира съветските закони, с цел да даде на страната все по-широки пълномощия при неразбираеми условия за да отстрани инакомислието;Украинските сили не престават контраофанзивата си край Кремена;Руските сили продължиха настъпателните интервенции край Авдийвка и към Бахмут, където се счита, че се форсира евентуалната кулминационна точка на съветската офанзива;Руските сили не престават да организират отбранителни интервенции в Херсонската област;Руските окупатори не престават да ускоряват репресиите в несполучливите си опити да потушат партизанското придвижване в завладените територии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР