Експлозиите в руската военна база в Крим на 9 август

...
Експлозиите в руската военна база в Крим на 9 август
Коментари Харесай

Най-малко 7 руски бойни самолети са унищожени при взрива в Крим

Експлозиите в съветската военна база в Крим на 9 август са довели до заличаването на най-малко 7 изтребители - това демонстрират сателитни фотоси от Planet Labs в региона на Новофьодоровка.

Причината за гърмежите, които се случиха на към 300 км отдалеченост от фронта, към момента не са доказани публично. Руското Министерство на защитата не оповестява базата да е станала обект на външна офанзива, а твърди единствено, че се е стигнало до взривяване на авиационни муниции.

Украйна също не признава публично съпричастност към детонациите в авиобазата " Саки ".

Сателитните изображения от два поредни дни демонстрират по какъв начин самолетите първо стоят в отсеците си в базата на 9 август, след което към този момент се виждат овъглени остатъци (на 10 август). Снимките демонстрират минимум четири кратера от гърмежи в региона въз основата, както и забележими следи от пожар.

Броят на унищожените самолети при детонациите на 9 август може да се окаже един от най-тежките моменти за съветските Военновъздушни сили от Втората международна война, оповестява CNN, защото публично известните данни до момента не свидетелстват за толкоз огромна загуба на машини при един-единствен случай.

Най-малко един човек е умрял при гърмежите, а други деветима са ранени.

Руската база се намира на север от Севастопол, близо до курортния град Евпатория на Черно море в окупирания още през 2014 година полуостров Крим.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР