Експлозии се чуват тази сутрин в Киев, съобщи кметът на

...
Експлозии се чуват тази сутрин в Киев, съобщи кметът на
Коментари Харесай

Масирана руска атака с ракети и дронове над цяла Украйна, има жертви и десетки ранени

" Експлозии се чуват тази заран в Киев ", заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко , представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. В столицата интензивно работи украинската система за противовъздушна защита, се споделя в известието на кмета в канала му в Телеграм. 14 киевчани са потърпевши и им е оказана здравна помощ, оповестява УНИАН. Попаденията са върху жилищна постройка и склад, след което е избухнал пожар.

В Киев има щета по входа на станцията на метрото " Лукяновская ". Съобщава се за паднали парчета и в още няколко жилищни региона на украинската столица, написа УНИАН.

Кметът на Лвов Андрей Садовой заяви за попадение върху жилищна постройка. По предварителна информация има умрял човек и три ранени. Садовой посочи, че са ударени три учебни заведения и детска градина и разгласява фотоси от разрушенията.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че в ръководения от него град има един умрял и осем ранени в резултат на съветските офанзиви.

При удара е погубен един човек и 11 са ранени. Жертва на офанзивата има и в Одеса, където 7 души са потърпевши.

Повсеместната съветска офанзива идва дни, откакто Украйна удари боен транспортен съд в окупираното кримско пристанище Феодосия и ден, откакто украинският президент Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за последния утвърден пакет от военна помощ на стойност 250 милиона $, който включва муниции за противовъздушна защита, оповестява Би Би Си.

От Telegram помощникът на украинския президент Андрий Йермак заяви: " Правим всичко, с цел да укрепим нашия въздушен щит. Но светът би трябвало да види, че имаме потребност от повече поддръжка и мощ, с цел да спрем този гнет ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР